Spokojnie masz 2 opcje na podłączenie TV:
1) poprzez kabel S-Video + mini Jack stereo -> SCART (potocznie zwane EURO-złącze) (koszt w zależności od długości kabla ale raczej nie przekraczający 20-25 zł)
- tutaj wtyczkę z S-Video podłączasz pod okrągłe wyjście znajdujące się przy kacie graficznej, natomiast mini jack podłączasz w miejsce głośników do karty dźwiękowej (zielony port). SCART podłączasz pod TV, tak, jakbyś podłączał DVD czy magnetowid.
2) kabel DVI -> HDMI (koszt również uzależniony od długości kabla ale tutaj mówimy o kwocie około 40-50 zł)
- z DVI leci sygnał cyfrowy, więc bez problemu DVI można połączyć z HDMI. Ja mam kabel z DVI - HDMI działający w obie strony i najmniejszego problemu nie miałem podłączając komputer (DVI) do telewizora (HDMI) czy odwrotnie. Wszystko działało. W tej opcji będziesz miał dużo lepszą jakość obrazu, niż w przypadku opcji pierwszej. Problem jest jeden. Będziesz musiał osobno zatroszczyć się o to, w jaki sposób przetransportować dźwięk z komputera na TV. Po HDMI dźwięk również jest cyfrowy. Chyba, że Twój TV umożliwia puszczenie obrazu z HDMI i dźwięku po chinch'ach, wtedy egzamin powinien zdać taki kabel:
http://allegro.pl/ka...3786235709.html
Wtedy DVI leci pod kartę graficzną, mini jack od strony DVI leci do zielonego gniazda w karcie muzycznej, HDMI wędruje do TV a mini jack od strony HDMI łączysz z przejściówką mini jack - RCA (chinch) i zapinasz pod wejście audio w TV. Ale zaznaczam, że to wcale nie musi działać. Obraz możesz mieć, ale nie wiem, jak będzie z dźwiękiem.
EDIT:
@michuok jeżeli jakiekolwiek karty miałyby puszczać dźwięk po DVI to obstawiałbym ATI/AMD a z tego, co się orientuję, to ŻADNE DVI nie przenosi dźwięku. Różnica między DVI-I a DVI-D zamyka się tylko w przesyłaniu obrazu. Pierwsze jest w stanie przesłać obraz cyfrowy + analogowy, natomiast drugi - tylko cyfrowy (piny 24 + 1). Prosiłbym o niewprowadzanie innych w błąd.