Skocz do zawartości

Zdjęcie

msvcrt.dll Błąd

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 gregoriuseg

gregoriuseg
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 13:51

Miałem proclem z tym plikiem msvcrt.dll gdy włączałem jakiś program i za razdąinnych na forum zminiełem jego nazwe i wkleiłem w miejsce c-windows-system32 ten plik. No i gdy go wkleiłem, komputer mi się wyłączył i gdy chce go włączyć ładuje sięten windows a gdy ma wyświetlićsię zapraszamy resetuje mi się. NIe wiem co mam robic. nawet przez tryb awaryjny nie moge tam wejść. Wiecie co mam robić. Odpiszcie szybko
  • 0

#2 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 14:53

to plik windowsowski ,skoro nie możesz dostać się w system nawet przez tryb awaryjny radzę ,odzyskać system z płytą windowsa .
  • 0
Dołączona grafika

#3 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 26 lipiec 2009 - 16:10

Tak jak pisze Dawkopolo lub odpalić DOS z pendriva i wgrać plika. Opis jak to zrobić znajdziesz na forum :shoot:
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#4 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 19:44

Po co sie narabiac z przywracaniem systemu jak po prostu można pobrac ten plik ?

http://www.dll-files....zip?0VGkTBWJjV

po prostu podmien go w Folderze z Windows.
  • 0

#5 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 27 lipiec 2009 - 07:57

Evon, Fajne by było jak byś jeszcze napisał jak wgrać ten plik skoro komputer się nie uruchamia ??
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#6 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 09:34

heh ,dlatego mówie żeby odzyskać system ,tak by się od razu dograło plik ..yhm
  • 0
Dołączona grafika

#7 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 18:14

jak wgrać ten plik skoro komputer się nie uruchamia ??

Proste.. uruchomic Linuxa Ubuntu z LIVE CD, i pozniej normalnie wgrac ten plik na partycje z windowsem.

PS: przegapiłem bit o tym że komputer się wyłącza :)
  • 0

#8 gregoriuseg

gregoriuseg
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 19:15

Dzięki za odpowiedzi ale ja jestem zupełnie zielony i nie wiem jak mam to zrobic. Więc tak który z tych sposobów mam wykorzystac?, gdy włoże płyte to od razu odpali mi linuxa z live'a czy trzeba coś w biosie ustawiać bo brat akurat założył hasło i jest w norwegii a ja nie chce żeby się o tym dowiedział. Prosze o dokładny opis każdej operacji jaką powinienem zrobic. Z góry dzieki

[ Dodano: 2009-07-27, 20:31 ]
A teraz najważniejsze z tego forum
http://forum.dobrepr...ll-t225869.html
Najpierw przeczytajcie to co jest na forum.
No więc ściągnąłem ten plik z tego linku na górze, nastepnie skorzystałem z tej wskazówki co jest w tej ramce czyli zmieniłem nazwe msvcrt.dll na msvcrt.old.
Nastepnie zamiast z folderu Windows\System32\dllcache skopiować i wkleić na windows\system32 to wziąłem ten plik z tego linku. Taki jest mój problem. wierze że pomożecie.
  • 0

#9 Tamaoustr

Tamaoustr
  • Użytkownicy
  • 85 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 19:31

Żeby cokolwiek zbootować trzeba wejść do biosu i ustawić bootowanie nie z HDD tylko z innego urządzenia, może uda ci się przez szybki wybór boot menu, bod którymś klawiszem F jest
  • 0

#10 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 20:52

Spróbuj wejsc do bios> Advenced Bios Settings> First boot device > Ustaw na CD/DVD (czy jakos tak)
  • 0

#11 Tamaoustr

Tamaoustr
  • Użytkownicy
  • 85 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 22:10

Evon już kolejny raz nie czytasz dokładnie !!! Napisał że ma ZABLOKOWANY bios
  • 0

#12 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 27 lipiec 2009 - 22:28

Wyjmij dysk, idź do kolegi który nie ma hasła na biosie, włóż dysk do jego komputera, wgraj ten plik co chciałeś, wyjmij dysk, wróć do domu i sprawdź czy działa. :)
  • 0

#13 gregoriuseg

gregoriuseg
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:10

no dobra jeśli wyjme dysk, zamontuje u kolegi, ustawimy to w biosie, włoże płyte z windows, to się przecież zacznie instalować xp a ja chce tylko wgrać ten pieprzony plik żeby wreszcie to działało
  • 0

#14 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:35

ohm . komputer posiada więcej złączy SATA niż jeden , w ten sposób włożysz swój dysk do jego komputera , ów komputer będzię posiadal dwa dyski ,odpalasz jego komputer ściągasz plik o którym mówimy ,z pozycji windowsa kolegi jakby nigdy nic przeciągasz pli do swojego katalogu windows ,tak jakbyś kopiował muzyke na pendrive ..
  • 0
Dołączona grafika

#15 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 11:46

Tylko Dawkopolo, jak komputer będzie odpalal 2 dyski sata, to nastąpi wybór dysku rozruchowego. i tutaj będzie można zgadywac jeżeli na komputerze będzie XP a na jego dysku też XP :)
  • 0

#16 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 12:14

innymi słowy po prostu weź wybierz rozruch z tego koleżeńskiego dysku :)
  • 0
Dołączona grafika

#17 gregoriuseg

gregoriuseg
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 17:26

chłopaki przyniosłem starego kompa ze strychu i zamontowałem ten dysk lecz jak włączam komputer to jakiś błąd mi wyskakuje i się komputer nie włącza. Trzeba ustawić coś w biosie?, czy może to jakiś inny sprzęt i nie będzie działało czy też może źle podłączam?
  • 0

#18 Tamaoustr

Tamaoustr
  • Użytkownicy
  • 85 postów

Napisano 29 lipiec 2009 - 10:23

LOL Czytaj uważnie człowieku !!!! Idź do kogoś kto ma też windowsa xp podłącz swój dysk ALE NIE URUCHAMIASZ SWOJEGO XP TYLKO XP KOLEGI i tam w moim komputerze pojawi się twój dysk i w tedy wgrasz plik a ten komputer stary to wywal z powrotem na strych bo ci się nie przyda
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych