Mam taki problem. Od jakiegoś czasu myszka i klawiatura nie działa tak jak powinna. Na starcie systemu (Win 7 x64) w ekranie logowania, myszka i klawiatura nie reagują na ruszanie i przyciskanie klawiszy. Po 6-7 sekundach mysz i klawa powraca. Próbowałem różne metody i już nie mam siły Denerwuje mnie to strasznie i nie wiem czy mam reinstalować system. Sprzęt jak w sygnaturce.
Myszka nie działa na starcie systemu w ekranie logowania
Rozpoczęty przez MC Paweł, 10 gru 2013 16:32
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 grudzień 2013 - 16:32
My rig (FIZZA):
Pawiq98
Spoiler
Pawiq98
Napisano 10 grudzień 2013 - 16:46
Stawiałbym na sterownik. Przeinstaluj go.
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.
Napisano 10 grudzień 2013 - 17:01
To zwykła myszka bez żadnej płytki. A stery już wywalałem. Usuwałem myszkę przez menedżera urzadzen i to nic nie dało. Skanowalem kompa avastem malwarebytesem i nawet tdss i nic nie wykrywa. Przypomniałem sobie że to się zaczęło kiedy uruchomilem debiana na live cd i w nim nie działała myszka wtedy pierwszy raz nie działała mi w windowsie. A teraz nie działała mi w uefi
Zresetowałem biosa i myszka działała normalnie, a jak wszedłem do windowsa to włączyłem program i myszka przestała reagować laser się świecił i w ogóle. Nie wiem co robić.
Zresetowałem biosa i myszka działała normalnie, a jak wszedłem do windowsa to włączyłem program i myszka przestała reagować laser się świecił i w ogóle. Nie wiem co robić.
My rig (FIZZA):
Pawiq98
Spoiler
Pawiq98
Napisano 10 grudzień 2013 - 18:27
Hmm... Ta myszka nie działa Ci tylko w ekranie logowania czy podczas pracy w Windowsie też nie działa?
Klawiatura w Windows działa? Pokaż screen z Menedżera urządzeń, rozwiń Myszki i inne urządzenia oraz Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej.
Klawiatura w Windows działa? Pokaż screen z Menedżera urządzeń, rozwiń Myszki i inne urządzenia oraz Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej.
Napisano 11 grudzień 2013 - 15:12
Jest taka sytuacja myszka i klawiatura nie działa podczas logowania, a podczas pracy w windowsie tylko myszka się wyłącza. Screen:
Jestem po kilku próbach i zauważyłem, że jak nie mam podłączonej drukarki i bluetootha pod kompa to wszystko działa (nie ma zwiechy na starcie). Po podłączeniu bluetootha i drukary była zwiecha na sekunde. Próbuję dalej
Jestem po kilku próbach i zauważyłem, że jak nie mam podłączonej drukarki i bluetootha pod kompa to wszystko działa (nie ma zwiechy na starcie). Po podłączeniu bluetootha i drukary była zwiecha na sekunde. Próbuję dalej
My rig (FIZZA):
Pawiq98
Spoiler
Pawiq98
Napisano 11 grudzień 2013 - 23:04
Możesz też wykonać coś takiego - pobierz sterownik chipset ze strony producenta na pulpit. Odłącz drukarkę i bluetooth od portu USB.
Przejdź do trybu awaryjnego, odinstaluj sterownik myszki i klawiatury, odłącz oba urządzenia.
Odinstaluj sterowniki USB HUB, zainstaluj sterownik Chipset i uruchom ponownie komputer (tryb normalny).
Połącz się z netem i podłącz klawiaturę, poczekaj aż sterownik się zainstaluje, podłącz myszkę, poczekaj aż sterownik się zainstaluje.
Uruchom ponownie komputer i obserwuj. Podłącz pod właściwy port bluetooth i uruchom komputer, obserwuj.
Podłącz drukarkę i uruchom komputer, obserwuj. Sprawdź też przy ilu podłączonych urządzeniach pod USB się zawiesza.
Z drugiej strony nie wiem po co tyle podłączasz pod te porty USB.
Do tego zobacz na jakie porty masz oba urządzenia, jeśli są USB 2.0 to do takiego gniazda ich podłącz.
Przejdź do trybu awaryjnego, odinstaluj sterownik myszki i klawiatury, odłącz oba urządzenia.
Odinstaluj sterowniki USB HUB, zainstaluj sterownik Chipset i uruchom ponownie komputer (tryb normalny).
Połącz się z netem i podłącz klawiaturę, poczekaj aż sterownik się zainstaluje, podłącz myszkę, poczekaj aż sterownik się zainstaluje.
Uruchom ponownie komputer i obserwuj. Podłącz pod właściwy port bluetooth i uruchom komputer, obserwuj.
Podłącz drukarkę i uruchom komputer, obserwuj. Sprawdź też przy ilu podłączonych urządzeniach pod USB się zawiesza.
Z drugiej strony nie wiem po co tyle podłączasz pod te porty USB.
Do tego zobacz na jakie porty masz oba urządzenia, jeśli są USB 2.0 to do takiego gniazda ich podłącz.
Napisano 15 grudzień 2013 - 17:35
Z tyłu płyty głównej nie mam żadnego portu USB 2.0. Zauważyłem, że ktoś mi przestawił bluetooth i drukarkę. Przełożyłem i teraz w miarę działa. Jak odinstaluje USB HUB to nie będę mógł korzystać z mychy i klawy. Już próbowałem odłączać i włączać kompa i wynika, że BT jest winowajcą Nie wiem czemu, ale to być może dlatego, że nie ma sterowników x64.
My rig (FIZZA):
Pawiq98
Spoiler
Pawiq98
Napisano 15 grudzień 2013 - 23:27
Widocznie nie czytałeś to co pisałem wyżej.Jak odinstaluje USB HUB to nie będę mógł korzystać z mychy i klawy.
Jeśli po jego odłączeniu wszystko działa poprawnie to raczej innej odpowiedzi nie ma, może spróbuj przeinstalować te sterowniki.Już próbowałem odłączać i włączać kompa i wynika, że BT jest winowajcą
Albo odłącz i podłączaj tylko wtedy kiedy jest Ci potrzebny.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych