Jump to content

Photo

Artefakty podczas gier oraz benchmarków przy temperaturze 70 stopni

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Formulao

Formulao
  • Użytkownicy
  • 148 posts
  • LokalizacjaRuda Śląska

Posted 03 December 2013 - 20:12

Witam, Mam problem z moim nowym komputerem. Podczas grania oraz benchmarków po spadku FPS poniżej 60 oraz przy temperaturze 70 stopni wyskakują mi artefakty. Odesłałem kartę graficzną na gwarancję. Wróciła do mnie po miesiącu. Gdy ją dostałem od razu postanowiłem ją sprawdzić. Okazało się, że dalej jest to samo. Chciałem sprawdzić czy to aby na pewno wina karty, włożyłem ją do innego komputera i okazało się że w grach nic nie wywala ale w benchmarkach tak. Wziąłem od znajomego GTX 660 i sprawdziłem czy u będzie dalej pokazywało artefakty. Tak się nie stało. 660 działa dobrze i nic nie wyskakuje. I teraz pytanie co jest przyczyną, wyskakiwania artefaktów. Zasilacz czy karta? Przypominam że na innym komputerze wyskakiwały arty tylko w benchmarkach a w grach nie.

Mój komputer

Intel i5 3570k nie kręcony
Gigabyte GTX 760 nie kręcona wróciła z gwarancji
MSI Z77a G45
zasilacz SPC Deus 600w bronze 80
ram cricial 8 gb
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 09 December 2013 - 19:06

Jak masz możliwości podłączenia jej pod inny komputer to wykonaj od razu test programem OCCT.
Oczywiście zainstaluj najnowsze sterowniki i zobacz czy artefakty będą się pojawiać, test niech trwa przynajmniej z 15 min.

To samo możesz później zrobić ze swoim komputerem z tą kartą.
Możesz nawet przenieść zasilacz do swojego komputer i sprawdzić jak będzie działało.

Do tego przy testach skorzystaj z programu HWMonitor, uruchom go i obserwuj temperatury.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users