Szukam profesjonalnego studia do sesji produktowej i natknąłem się na pojęcie cykloramy. Nie do końca rozumiem czym to się różni od zwykłego studia z płaskim tłem i czy warto szukać właśnie takiego rozwiązania.
Studio fotograficzne z cykloramą
Napisano dziś, 11:41
Napisano dziś, 13:20
Cyklorama to specjalna konstrukcja ścian, zwykle w kształcie litery U, gdzie narożniki między ścianami zastąpione są łagodnymi łukami, dzięki czemu na zdjęciach nie widać żadnych krawędzi, załamań światła czy cieni charakterystycznych dla zwykłego studia z płaskim tłem i kątami prostymi. To rozwiązanie daje efekt jednolitego, nieskończonego tła, co szczególnie sprawdza się przy sesjach produktowych i filmach reklamowych, gdzie zależy Ci na tym, żeby uwaga widza skupiała się wyłącznie na fotografowanym obiekcie, a nie na elementach otoczenia. Warto też sprawdzić czy studio ma zintegrowaną platformę obrotową, bo to pozwala tworzyć materiały w technologii 360 stopni, coraz częściej wykorzystywane w e-commerce. Przykład takiego studia z cykloramą znajdziesz na https://fotostudio36...o-perfecta-360/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych