tak, wiem ze to dzis nie jest juz zawrotna ilośc
ale czy system 32-bitowy radzi sobie z 4gb ramu?
mam windows 7 (32 bitowy), wykrywa mi normalnie 4gb ramu, ale wyczytałem ze 4gb ramu to i tak za duzo jak na 32 bitowy system) - czy to prawda? czy zainstalowanie 64 bitowego systemu zwiekszy wydajnosc?
System 32-bit i obsługa pamięci RAM, wydajność systemu na 64-bit
Started by aehs, 14 Nov 2013 06:36
2 replies to this topic
Posted 14 November 2013 - 06:36
Posted 14 November 2013 - 16:52
4GB RAM to chyba jednak dobra ilość.
System 32-bit obsługuje 3,5GB RAM.
Prawda, wyżej patrz.
Teoretycznie tak, ale to też zależy od wszystkiego... jaki masz sprzęt, jakie programy będziesz używał itp.
Pamiętaj, że nazwa tematu na forum to podstawa, a nie jest to twój pierwszy temat.
System 32-bit obsługuje 3,5GB RAM.
Prawda, wyżej patrz.
Teoretycznie tak, ale to też zależy od wszystkiego... jaki masz sprzęt, jakie programy będziesz używał itp.
Pamiętaj, że nazwa tematu na forum to podstawa, a nie jest to twój pierwszy temat.
Posted 14 November 2013 - 20:31
nie napisałeś nic o komputerze - w przypadku grafiki podpierającej się ramem może się okazać, że jednak cała pamięć jest wykorzystana.
zainstalowanie 64 zwiększy wydajność aplikacji, które są wydajniejsze w wersji 64-bit (o ile pamiętam dotyczy niektórych archiwizatorów i kodeków), no i pozwoli zastanawiać się na ew. dorzuceniem ram - o ile masz/przewidujesz takie potrzeby.
zainstalowanie 64 zwiększy wydajność aplikacji, które są wydajniejsze w wersji 64-bit (o ile pamiętam dotyczy niektórych archiwizatorów i kodeków), no i pozwoli zastanawiać się na ew. dorzuceniem ram - o ile masz/przewidujesz takie potrzeby.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users