Skocz do zawartości

Zdjęcie

W czasie gry na ekranie pojawiły się różne kolorowe kropki, kreski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 maniek86

maniek86
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 październik 2013 - 12:50

Witam was, mam do was pytanie,

Otóż miesiąc temu kupiłem nowego laptopa posiadam w nim dwie karty tą podaną w tytule (GeForce GT 650M) oraz intel hd graphics 4000. Wszystko działało świetnie ale wczoraj pograłem trochę w Hitmana i po pewnym czasie na ekranie pojawiły się różne kolorowe kropki kreski, wszystko zaczeło latać. Wyłączyłem grę bo było już pózno i stwierdziłem że zaktualizuje rano sterowniki i bedzie do dobrze, dzisiaj sterowniki zaktualizowałem i nadal tak jest. Dodam że z grą jest wszystko w porządku bo w innych jest to samo. Gdy wszedłem w panej sterowana NVIDI jest tam taka opcja jak : "wyregujuj ustawienia obrazu..." no i tam jest takie okienko i pisze podgląd, i tam też latają te kropki. Więc powiedzcie mi czy da sie to naprawić?, czy karta padła bo sam już nie wiem :/
  • 0

#2 chevy

chevy
  • Użytkownicy
  • 266 postów
  • LokalizacjaTarnowskie Góry

Napisano 17 październik 2013 - 15:09

Raczej ARTEFAKTY ---> http://www.benchmark...dzic.-2623.html
  • 0
Kupujesz komputer? PRZECZYTAJ --> Stop Gotowcom!
> Mój Battlelog --> Battlelog
> Moje Konto League of Legends - LoLKing // LoLSkill

| i5 4570 | Gigabyte G1.Sniper B5 B85 | Patriot Viper III LP (2x4) 8GB 1600MHz CL10 | WD Caviar Blue 1TB | SilentiumPC Gladius M40 | ASUS DRW-24F1ST | SilentiumPC Deus G1 500w | Klawiatura: Razer BlackWidow Ultimate 2014 | Mysz: Sharkoon Drakonia | Podkładka: Sharkoon Drakonia | Słuchawki: Logitech G930 |
PCFOSTER NA FACEBOOK'u *KLIK*

#3 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 17 październik 2013 - 18:35

Czy tylko w tej grze to występuje? Czy występuje to przy normalnym użytkowaniu laptopa np. internet?
Te sterowniki co zaktualizowałeś są najnowsze? Próbowałeś starszych?

Uruchom program HWMonitor i zrób screen, następnie uruchom jakąś grę, pograj z 20min, zrób screen i daj oba na forum.
Poradnik: Wykonywanie screena w systemie Windows

Jeśli problem masz też w normalnym użytkowaniu to skorzystaj z gwarancji.
  • 0

#4 Lord_Farkuap

Lord_Farkuap
  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • LokalizacjaGorzów Wielkopolski

Napisano 17 październik 2013 - 21:59

Zrób test w OCCT na GPU i zobacz czy też tak się dzieje, do tego sprawdź temperatury podczas testu.
  • 0
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE 3,2GHz 6mb cache|Cooler: Thermaltake|Thermal Grase: AAB Cooling TG1|MOBO: MSI 770-C45 + radiatory "FOXCONN" na sekcji zasilania; klej AAB Thermal Adhesive|RAM: 2x4GB GoodRAM 1333GHz CL9 DDR3|GPU: nVidia GAINWARD GeForce 9600GT 512mb DDR3|PSU: Chieftec 500W GPA-500S|HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 3,5"|DVD: LG Electronics GH24NS50B24X|Case: PC Factory|OS: Windows 7 Professional 64bits|Screen: SAMSUNG SyncMaster 940NW 19" 1440x900|Mouse: CANYON Optical Mouse|Keyboard: E5 MULTIMEDIA SLIM KEYBOARD|Audio: Manta 5.1 MEGA BASS|Printer: HP Deskjet F370|Phone:LG Swift P760 OPTIMUS L9

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych