Jump to content

Photo

Problem z podkręceniem procesora A-10 w AMD OverDrive.

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 prezes1608

prezes1608
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 09 October 2013 - 22:31

Witam,
Mój model laptopa to MSI GX 60. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie procesor (AMD A10 4600M), który przydało by się podkręcić, gdyż ogranicza on możliwości karty graficznej - AMD Radeon HD 7970M.
Najgorsze jest to, że procek w trybie turbo core powinien rozpędzać się do 3.2 GHz, natomiast w AMD OverDrive widać ewidentnie, że maksymalna moc w tym trybie może wynieść 2.7 GHz co jest jak dla mnie wielkim nieporozumieniem.
Próbowałem podkręcić zarówno tryb turbo do 3.2GHz jak i tryb "podstawowy" do jakiejkolwiek większej częstotliwości jednak nic nie daje rezultatu gdyż suwaki wracają do swojej pierwotnej pozycji.
Testu AutoClock również nie mogę zrobić gdyż "przycisk" START jest nieaktywny - nie da się go wcisnąć.
Grzebałem w internecie i z tego co się dowiedziałem można wymusić tryb turbo aby działał cały czas jednak program który do tego służy (PSCheck) po instalacji nie chce się włączyć.
Proszę o pomoc - drażnią mnie te ograniczenia procesora. Chciałbym znać waszą opinię na temat tego czy można go w jakiś sposób podkręcić lub przyśpieszyć i czy w ogóle jest to warte zachodu.
Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users