Witam,
Mam pewien problem, może naświetle go w sposób dokładny to lepiej mnie zrozumiecie, mam dwa komputery,
komputer 1
Intel 4x2,4
GeForce 9800
zasilacz 500v
4 gb ram ddr3
plyta glowna msi 7392
dysk twardy sata
komputer 2
amd 2x2,6
geforce 9800
zasilacz ~400
3 gb ram dd2
plyta glowna asus m2n68 am?
dysk twardy pod ata
I problem jest nastepujacy w komputerze 1 padl mi dysk twardy, przelozylem dysk twardy z komputera 2 ktory ma wejsca ATA i podlaczylem go w komputerze 1, stary dysk z komputera 1 wyjąlem, byl pod podpiety przez SATA. Przy urucomieniu komputera zawsze mi sie resetuje przy ladowaniu windowsa 7, jest to chyba normalne, windows byl instalowany na innym sprzecie, postanowilem zrobic format dysku, i wtedy zaczely sie schody... na poczatku instalacji gdy byly wczytywane pliki do instalacji bylo ok, ale gdy przyszedl etap "instalacji na dysku" poprostu komputer przestal odpowiadac, kursorem myszki moglem poruszac ale kreator insalacyjny WINDOWS 7 sie nie pojawil... postanowilem sprawidzic czy tak samo bedzie z inna plyta z windowsem - TA SAMA SYTUACJA, postanowilem srawidz win xp - TO SAMO, podlaczylem inny cdrom - TO SAMO, podlaczylem dysk na osobne zasilanie - TO SAMO, wymienilem karte graficzna - TO SAMO, wymiana kabla ATA - TO SAMO, pamiec ram w normie, komputer sie nie przegrzewa sprawdzone w BIOS, BIOS widzi dysk twardy. Podlaczylem dysk do komputera 2 i normalnie dziala, system zainstalowany i wlasnie do was pisze.
Czy to moze miec jakis zwiazek z podlaczeniem ATA/SATA?
Czy ktos potrafi poweidziec o co tu chodzi?

Brak odpowiedzi ze strony dysku twardego
Rozpoczęty przez dnq, 03 paź 2013 15:55
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych