Jump to content

Photo

Bląd "Bootmgr is missing" po anulowaniu instalacji systemu

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 la4er

la4er
  • Użytkownicy
  • 1 posts

Posted 20 September 2013 - 07:06

Witajcie forumowicze, mam problem, dotyczy on mojego nowo kupionego komputera, dosłownie wczoraj kupilem wszystkie częśći do mojego PC, złożyłem i zapóściłem instalację visty ( Moja płyta główna to MSI FM2-A55M-E33). Instalacja szła dalej wybrałem dysk C: na którym chcę instalować vistę (był to nowy dysk 500 GB, nie formatowałem go podczas instlacji) i niestety instalacja się zawiesiła na drugim kroku 0 % i tak zostało, musiałem anulować instalację i co się potem stało ? Po prostu wyświetla się BOOTMGR its missing ,Please Ctrl + Alt + Delate to restart. Resetowałem tysiące razy, pobierałem z internetu przeróżne programy, ważyły po 109, 120 mb i wypalałem na płytkę, nic nie pomogło, czy można jakoś jeszcze zaradzić temu błędowi ? Z góry dziękiję za pomoc
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 20 September 2013 - 15:09

Anulowałeś instalacje, więc nie ma co się dziwić, że system nie chce się uruchomić. Brakuje plików.
Pobierz GParted, sformatuj cały dysk, usuń partycje i utwórz na nowo. Masz dysk 500GB, więc na system daj ~100GB (partycja C), a na dane ~400GB (partycja D).
Włóż płytę z system zainstaluj system na partycji C, następnie zainstaluj sterowniki i aktualizacje.

GParted musisz wypalić na płycie/pendrive jako obraz ISO: Poradnik: Wypalanie obrazu .ISO na płytę CD/DVD
  • 1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users