Aby go usuniąć zrobiłem następujące rzeczy
-Usunołem Blender
-odinstalowałem mozille ,a potem znowu ją zainstalowałem, ( i tak chbya 3 razy bo problem nie znikał), oczywiście ustawiałem google jako stronę startu
- >> Od instalowłem w panelu dodawania i odejmowania programów różne pliki pod którymi zainstalował się ten wirus, toolbar , browserdefender, i może cos jeszcze.
- Dzisiaj chciałem pobrać polecany w tym przypadku Adwcleaner, podczas istnalacji wyskoczyło mi okienko od Widnows Defender, ,ze wykryto jakiś wirus, kliknołem by usunoł go. W. Defender poinformował mnie ,że wszystko zostało pomyślnie zakończone ( ta sama sytuacja miała miejsce podczas instalacji blender'a).
Sytuacja jest taka ,ze ten wirus nadal jakoś jest na moim komputerze Chce zainstalować sobie adwcleaner ,ale czuje się ,,otoczony" gdyż odniosłem wrażenie ,że mi się zainstalował podczas pobierania tego antywirusa który byłz innej polecanej strony z antywirusami. Co teraz robić? Czy ,, zagryźć zęby i zainstalować" program czy coś innego? Czy teraz jak będę co kolwiek ściągał ta cholera będzie mi wchodziłą na mój komp, czy ona tam jest cały czas? Co zrobić?
Wiem ,ze wirus jest ponieważ a podczas otwierania drugiej karty w mozilli włancza mi się wyszukiwara delta search ( ale w głównym oknie nie, co ciekawe)
**i jeszcze takie dodatkowe dwa pytania
- Czytałem ,ze ten wirus jest stworzony jedynie do podnoszenia wejść na delta search.Czy jest on oprócz tego ,że złośliwy niebezpieczny ( np czy wykrada hasła albo coś w tym stylu? ) ?
-Przeglądarka Internet Explorer mi sie uszkodziła , nie mogę korzystać z wyszukiwarki google, mogę wejsć na dowoną strone ale nie mogę wpisać nic w google ( cała jej grafika się uszkodziła) - Jak by ktoś miał jakiś link czy informacje jak to naprawić to było by fajnie)
Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi.