Nie mogłem sformatować mojego dysku zewnętrznego z NTFS na FAT32, miałem do wyboru tylko NTFS i exFAT(?) - metoda ppm/formatuj w mój komputer.
Następnie użyłem programu norton partitionmagic 8.0, najpierw wyczyściłem cały dysk, usunąłem go 'z systemu' (był unallocated) i wybrałem opcję "create", postępowałem tak jak na poniższych obrazkach:
1.
2.
3.
4.
I teraz nie mogę sformatować tego dysku na żaden, system go nie widzi i nie wiem co mam robić...
Znalazłem rozwiązanie na stronie nortona, ale za bardzo tego nie rozumiem : http://service1.syma...=1&om_out=prodp
Błąd przy tworzeniu partycji programem Norton PartitionMagic 8
Started by Thakan, 08 Aug 2013 10:00
2 replies to this topic
Posted 08 August 2013 - 10:00
Posted 08 August 2013 - 11:25
To proste. Są 3 typy partycji - główna, rozszerzona i dysk logiczny w partycji rozszerzonej. Główne mogą być tylko 4 - w tym jedna rozszerzona. W głównej może być system operacyjny. Spróbuj założyć dysk logiczny, zamiast partycji, a tak w ogóle, nie PM przeskanuje dysk zewnętrzny na obecność błędów. Po za tym, nie musisz tworzyć partycji za pomocą PM - wejdź w "Zarządzanie dyskami" w Narzędziach Administracyjnych" w systemie Windows i tak pododawaj potrzebne partycje. PM i podobne narzędzie są dobre, kiedy trzeba zmienić rozmiar partycji po jej założeniu. W przeciwnym razie, nie muszą być stosowane.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Posted 08 August 2013 - 12:35
Ok, dziękuję bardzo za pomoc
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users