Mam takie pytanie do Was jako do ludzi wysoce uzdolnionych informatycznie - programistów itd - czy chodzicie (czy w ogóle) istnieją miejsca, w których możecie spotkać się ze swoim przyszłym pracodawcą? Jestem stażystką w firmie i moim zadaniem jest odkrycie odpowiedzi na pytanie, gdzie i jak szukacie pracy, i trafiacie do swoich przyszłych pracodawców? Byłabym baardzo wdzięczna za odpowiedzi i jak znacie, wszelkie info o wydarzeniach, forach, targach, na których można znaleźć pracę
A może jesteście nieoszlifowanym talentem i nie pracujcie w branży IT w ogóle, ale można Was "złowić" w internecie?
Plis pomóżcie, ponieważ nie wiem w ogóle jak wygląda taki rynek i relacje
Monalisa
Jak możesz wziąć udział w ankiecie to też będzie super!
Jak szukasz pracy? Wymieńcie się ze mną doświadczeniami
Started by monalisa999, 06 Aug 2013 10:34
3 replies to this topic
Posted 06 August 2013 - 10:34
Posted 09 August 2013 - 13:48
Jak znalazłam pracę w IT? Po wielu miesiącach wertowania gazet i portali z ogłoszeniami trafiłam na http://www.informatykapodkarpacka.pl i ich działu z pracą dla informatyków - i udało się Dlatego uważam też, że w branży IT wcale nie są potrzebne znajomości, tylko UMIEJĘTNOŚCI.
Posted 26 August 2013 - 12:32
Najszyciej przez znajomych. I najefektowniej. Inna opcja juz dawno nie wchodz w grę.
Coraz więcej Polaków wychodzi z założenia, że brak panoramy 360 Warszawa http://property360.pl na stronie internetowej hotelu czy restauracji jest nie do zaakceptowania. A przecież nikt nie chce tracić klientów, czyli pieniędzy.
Posted 03 October 2013 - 10:58
Wprawdzie nie jestem informatykiem, ale zwykle szukanie pracy albo odbywa się przez znajomości - czyli warto po prostu popytać znajomych, zwłaszcza tych bardziej przedsiębiorczych/aktywnych. Alternatywnie możesz rozsyłać dziesiątki CV bezpośrednio do firm (chyba że masz naprawdę dobre kwalifikacje), albo przeglądać portale z pracą, albo szukać nawet na tablicapl lub gumtree.
Więcej pomysłów póki nie mam
pozdr
Więcej pomysłów póki nie mam
pozdr
Warto mieć w firmie elektroniczny system obiegu dokumentów.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users