Jump to content

Photo

Laptop z zepsutą matrycą oraz dobrym monitorem, instalacja systemu

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 TruePC

TruePC
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 30 July 2013 - 11:40

Witam niedługo nabędę od cioci laptop który ma kilka lat ma zepsutą matrycę ale dostanę także działający monitor gdyż przy podłączeniu monitora laptop działa normalnie więc mam pytanie jak ustawić zewnętrzny monitor jako domyślny ponieważ chcę zrobić format tego laptopa na ta matryca to problem ;/ i nie wiem czy przy instalacji systemu będzie wszystko wyświetlane na monitorze modelu laptopa nie znam ;/ dowiem się gdy dostanę go więc chciałbym wiedzieć czy da radę zrobić format laptopa przy monitorze zewnętrznym ??? proszę o pomoc :/
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 30 July 2013 - 13:48

Podłącz monitor i uruchom - jak nie będzie obrazu to spróbuj kombinacji klawiszy FN + (od F1 do F12) - powinny być narysowane dwa monitory albo jeden.
  • 0

#3 TruePC

TruePC
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 30 July 2013 - 14:32

Ale wiesz będę instalował system z płytki po restarcie i czy jest szansa że monitor będzie działał przy instalatorze systemu czy nie a można jakoś ustawić to w biosie ??? :)
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 30 July 2013 - 22:45

No to właśnie Ci napisałem co masz zrobić w takim przypadku. Podłącz monitor pod laptopa, uruchom go, włóż płytę, jeśli nie będzie ekranu na monitorze zewnętrznym to przełącz za pomocą kombinacji klawiszy FN + (od F1 do F12) - powinny być narysowane dwa monitory albo jeden. W BIOS-ie raczej opcji od monitora.
  • 0

#5 TruePC

TruePC
  • Użytkownicy
  • 34 posts

Posted 31 July 2013 - 12:12

Więc nie muszę botować systemu który będę miał przez chwilę od razu po wlączeniu laptopa mogę wcisnąć FN + (od F1 do F12) i będzie działać czy jak ??? xD
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 31 July 2013 - 21:58

Chodzi o to żeby najpierw zobaczyć czy obraz się przełączy czy nie, jeśli nie to za pomoc klawiszy trzeba to zrobić, następnie resetować laptopa i zacząć instalację - jeśli sama się nie uruchomi. Jeśli sam się przełączy to można wtedy zacząć instalacje, jeśli płyta się nie bootuje to trzeba ustawić w BIOS-ie lub Boot Menu > F12 na ekranie POST.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users