jak podgłosić mikrofon
Started by agaszkaa, 10 Jul 2009 09:26
13 replies to this topic
Posted 10 July 2009 - 09:26
witam mam problem z mikrofonem jak rozmawiam na skype praktyznie mnie nie slychac jak juz to bardzo cicho nie mam mikrofonu ze sluchawkami tylko sam MANTA bardzo mnie to meczy bo chce pogadac a mnie prawie nie slychac w ustawieniach niby wszystko mam podgłoszone Realtek też i nie wiem co mam zrobic... nowy mikrofon czy cos z komputerem ?? doradzcie mi prosze
Posted 10 July 2009 - 13:14
pokaż screeny zarówno z sterów realteca i z normalnej pozycji (windows,zazwyczaj ma się w trayu ikonkę ,taki mały głośniczek)
Posted 10 July 2009 - 13:27
ale gdzie ja mam tego szukac? co to ?
Posted 10 July 2009 - 13:49
panel sterowania>tam masz ten realtec
na dole w prawym dolnym rogu ekranu kliknij dwukrotnie ikonke małego głośnika
zrób screeny
na dole w prawym dolnym rogu ekranu kliknij dwukrotnie ikonke małego głośnika
zrób screeny
Posted 10 July 2009 - 15:35
jak mam zrobić te "screeny" ??
Posted 10 July 2009 - 16:05
Wduszając przycisk na klawiaturze zwany "PrtScr"... Guziczek ten jest nad strzałkami na samej górze i może mieć w swojej nazwie również drugi człon "SysRq".
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i
Posted 10 July 2009 - 20:23
najprostsza metoda, to użycie klawisza PrintScreen - tak na klawiaturze jest taki klawisz a następnie otwórz jakiś edytor grafiki (np.Photoshop czy paint) z menu wybierz Nowy, a później edycja/wklej
żeby zrobić screena aktywnego okna to ALT + PrintScrn
żeby zrobić screena aktywnego okna to ALT + PrintScrn
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!
Posted 10 July 2009 - 20:26
o to chodzi ?
Attached Files
Posted 11 July 2009 - 09:00
Sprawdź na tym 1 screenie (ASUS) w zakładce microphone, czy nie ma opcji Boost lub mic. Boost jeśli tak zaznacz ją i sprawdź jak się sprawuje mikro.
Panel Sterowania >>> Dźwięki i urządzenia AUDIO >>> zakładka AUDIO >> w sekcji nagrywanie dźwięku kliknij głośność Powinno się otworzyć okienko
na dole w sekcji mikrofonu kliknij zaawansowane sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję wzmocnienia dźwięku (Mic Boost) tak jak na screenie:
Panel Sterowania >>> Dźwięki i urządzenia AUDIO >>> zakładka AUDIO >> w sekcji nagrywanie dźwięku kliknij głośność Powinno się otworzyć okienko
na dole w sekcji mikrofonu kliknij zaawansowane sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję wzmocnienia dźwięku (Mic Boost) tak jak na screenie:
Posted 11 July 2009 - 09:43
w tym 1 screenie (ASUS) w zakładce microphone nie ma opcji Boost lub mic...
a mam już zaznaczone zwiększenie wydajności mikrofonu...
a mam już zaznaczone zwiększenie wydajności mikrofonu...
Posted 11 July 2009 - 11:12
Masz zaznaczoną opcję "dostosuj ustawienia audio"?
Skype: Narzędzia>Opcje>Ustawienia audio>Zaznacz"Niech Skype dostosuje ustawienia audio". ( co do tej ścieżki nie mam pewności, ponieważ nie korzystam z tego programu, jednak ta opcja na pewno istnieje)
Jeśli była zaznaczona odznacz i przetestuj mikrofon, sprawdź czy nie zmienia się głośność na paskach.
Czy mikrofon został sprawdzony przez rozmowę testową?
Czy w czasie rozmowy na Skype głośność mikrofonu(regulator głośności) obniża się?
Próbowałaś przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej?
Skype: Narzędzia>Opcje>Ustawienia audio>Zaznacz"Niech Skype dostosuje ustawienia audio". ( co do tej ścieżki nie mam pewności, ponieważ nie korzystam z tego programu, jednak ta opcja na pewno istnieje)
Jeśli była zaznaczona odznacz i przetestuj mikrofon, sprawdź czy nie zmienia się głośność na paskach.
Czy mikrofon został sprawdzony przez rozmowę testową?
Czy w czasie rozmowy na Skype głośność mikrofonu(regulator głośności) obniża się?
Próbowałaś przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej?
Posted 13 July 2009 - 21:19
a jaki to pojemnościowy a jaki dynamiczny?
Posted 13 July 2009 - 21:50
W zakładce mikser klikaj na przycisk który zaznaczyłem w załączniku, do momentu aż pojawi się regulacja wejścia tylnego mikrofonu (różowego). Następnie kliknij na (bodajże) siwą ikonkę z 2 kropkami. Wyskoczy ci okienko naciśnij wtedy OK. Sprawdź jak po tym zabiegu działa ci mikrofon.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users