Jump to content

Photo

Brak widocznego dysku zewnętrznego

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 posts

Posted 16 July 2013 - 14:13

Witam posiadam 2 dyski zewnętrzne Seagate o pojemności 750 GB oraz WD 1,5 TB mam problem gdyż po podłączeniu dysku Seagate nie widzi go gdy wejdę w Mój komputer a gdy wchodzę w panel sterowania , system i zabezpieczenia , narzędzia administracyjne , zarządzanie komputerem po wybraniu opcji magazyn i zarządzanie dyskami wówczas dysk o pojemności 750 GB jest tam widoczny.Jak mogę rozwiązać wyżej opisany problem tak aby był również on widoczny jak wcześniej w moim komputerze i kliknięciu w niego tam się otwierał jak resztę dysków hmmm.....???
Jeszcze jeden problem mam otóż nie mogę się pozbyć po kliknięciu w menedżer urządzeń stacji dyskietek już nie używam jej i nie mam nawet w komputerze.Co próbuję ją odinstalować całkowicie lub wyłączyć w zarządzaniu komputerem bezproblemowo się da.Lecz niestety po restarcie lub wyłączeniu komputera i ponownym uruchomieniu znów ukazuje się ona w moim komputerze i opcji urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci.Gdy znów ją odinstaluję jak wyżej opisałem i wyłączę komputer cały czas jest ten sam scenariusz.Może mi ktoś pomóc jak również i ten problem na stałe można rozwiązać aby się ta stacja dyskietek nie pokazywała w komputerze już hmmm.....???
Będę wdzięczny za pomoc i liczę na odpowiedzi jak rozwiązać można wyżej opisane problemy.
  • 0
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 16 July 2013 - 14:34

Jeśli chodzi o pierwszy problem to masz tam jakieś dane? Jeśli nie ma to sformatuj dysk. Sprawdź też na innym porcie USB.
I napisz jak dysk jest podpisany w Zarządzanie dyskami.

Jeśli chodzi o drugi problem to wyłącz stacje dyskietek w BIOS-ie. Najpierw odinstaluj sterownik w trybie awaryjnym.
  • 0

#3 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 posts

Posted 16 July 2013 - 15:51

Tak to wygląda u mnie mniej więcej: http://imageshack.us...5/9471/dmf9.jpg

coś namieszałem w kompie jeszcze , wiesz może jak zmienić z Partycji Aktywnej z powrotem na Podstawową w Zarządzaniu komputerem chodzi mi konkretnie o partycję z literką F , hmmm...???
Nie jest to partycja ani dysk systemowy.
  • 0
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 16 July 2013 - 16:57

Przecież ta partycja jest podstawowa. Bardziej to może Ci chodzi o cofnięcie partycji Aktywnej: http://support.micro...om/kb/315261/pl
I z tego co wiem to można to jeszcze zmienić w PartitionMagic lub GParted
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users