Jump to content

Photo

Rozłączenie się internetu 5 razy w ciągu 15 minut

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 02 July 2013 - 15:35

Witam. Posiadam Toshibe satelite i od dluzszego czasu meczy mnie jeden problem. Co jakis czas, losowo, rozlacza mi sie internet i nie moge sie polaczyc ponownie, nie dziala zaden reset karty sieciowej ani reset routera (bo pobieram internet przez wi fi ). Internet powraca tylko po ponownym uruchomieniu laptopa. Czasami laptop nie robi problemow przez dni, tygodnie, miesiace a czasami potrafi w ciagu 15minut rozlaczyc sie z 5 razy. Nie mam pojecia co moze powodowac ten problem. Ma ktos moze jakies sugestie i wie jak pomoc? Byl bym bardzo wdzieczny ;) Dodam ze mam drugiego laptopa w domu i na nim nie ma takich problemow.

Pozdrawiam.
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 02 July 2013 - 21:43

Na razie bym spróbował pobawić się sterownikami do karty sieciowej. Napisz też dokładnie co to za model, może będzie wiadomo coś więcej.
  • 0

#3 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 02 July 2013 - 22:05

Toshiba Satelite C650D. Aktualizowalem sterowniki, komputer pokazal ze sa aktualne. Robilem formata ( i tak musialem juz odswiezyc komputer) to tez nie pomoglo. Jakies propozycje co do tych steroww?
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 02 July 2013 - 23:01

Odwróć laptopa do góry nogami i podaj czy piszę tam PSC16E czy PSC18E.
Napisz też jaki masz system i jaki typ systemu np. Windows 7 64-bit.

Sprawdzanie aktualizacji sterownik w Menedżerze urządzeń to pierwszy błąd jaki można zrobić.
Nie można też wykluczyć, że to karta WiFi co jest w środku takie cyrki robi, masz jakąś inną kartę na USB WiFi?
  • 0

#5 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 03 July 2013 - 10:00

PSC16E. Windows Ultimate 64bit, poprzednio mialem Windows 7 Home premium 64 bit i tak samo sie dzialo. Nie mam nic innego podpietego.

@EDIT
Zaktualizowalem recznie karte sieciowa. Moze to cos pomoze, zobaczymy ;)
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 03 July 2013 - 20:59

Mam nadzieje, że sterownik pobrałeś ze strony producenta: http://www.toshiba.e...n=search&page=1
A ten co był odinstalowałeś. W razie czego pisz.
  • 0

#7 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 04 July 2013 - 10:19

Zainstalowalem te sterowniki i chwile potem gdy chcialem pograc to znowu sie rozlaczylo ;/ Wydaje mi sie ze to jest od temperatury laptopa. Bo lapek sie dosyc nagrzewa gdy gram lub dluzej chodzi i przewaznie wtedy sie rozlacza internet. Chcialem wyczyscic go od srodka ale jednak sie boje ze cos zepsuje.

EDIT
Przeszukujac opcje laptopa itd. odnalazlem we wlasciwosciach karty sieciowej opcje ktora wylaczala karte sieciowa w ramach oszczednosci energii. Odznaczylem to i zobaczymy czy to pomoze.

No niestety to nadal nie to ;/ Nie mam juz pomyslow co moze byc przyczyna tego rozlaczania.
  • 0

#8 GośćPCFOSTER

GośćPCFOSTER
  • Użytkownicy
  • 79 posts

Posted 11 July 2013 - 14:49

Bardzo prawdopdoobne że właśnie to było przyczyna notorycznego rozłączania się laptopa,teraz daj znać jak wygląda sytuacja po jakimś czasie od momentu jak laptop się zagrzeje. Czekamy na Twoją odpowiedź.
  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 11 July 2013 - 18:16

@UP: Po raz kolejny nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj cały temat od początku i dopiero się wypowiadaj.

@Autor: Napisz czy problem został już rozwiązany, bo trochę minęło.
  • 0

#10 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 15 July 2013 - 10:48

Problem nie zostal rozwiazany niestety. Bylem na wakacjach teraz i mialem problemy z internetem wiec nie odzywalem sie dlugo.
  • 0

#11 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 15 July 2013 - 22:22

Wydaje mi sie ze to jest od temperatury laptopa.

Hmm... daj screen z HWMonitor.

Najlepiej też jakbyś siedział blisko routera oraz skontaktował się z administratorem sieci.
Co innego to możesz sprawdzić jak karta działa na Linux Ubuntu LiveCD (nie instalujesz), czyli uruchomić ten system w trybie testowym.
Posiedzieć na necie dzień i zobaczyć czy będzie się rozłączał - jeśli będzie to problem leży po stronie routera/ustawień/karty.
  • 0

#12 supek

supek
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 16 July 2013 - 00:34

Dzis caly dzien przesiedzialem na necie i ani razu sie nie rozlaczyl. Ale ostatnio 2 dni temu to rozlaczyl mi sie z 4 razy w ciagu 10 minut ;)

Siedzialem wiele razy przy routerze i nic nie dawalo. Zreszta drugi laptop nie robi takich problemow wiec to nie routera wina raczej.
  • 0

#13 maxi7

maxi7
  • Użytkownicy
  • 9 posts

Posted 18 July 2013 - 16:13

Pobierz KDR (Kaspersky Rescue Disk 10)Po surfuj przez jakiś czas na tym systemie i przeskanuj komputer.Jest problem wystąpi również tu. Winny jest sprzęt. Może to również być sprawka wirusa.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users