Witam. Poszukuję pomocy w wyborze laptopa. Wynalazłam 4 które spełniają moje wybrane kryteria, czyli musi mieć 4 rdzenie, procesor Intel Core i7, system win8.
Laptop będzie do wszystkiego, muzyka, filmy, internet, jakieś gierki itd.
Cena to max. 2800zł.
Przeglądałam różne recenzje i poradniki, ale szczerze mówiąć za wiele się nie dowiedziałam, bo niewiele się na tym znam.
Bardzo proszę o podanie propozycji laptopów i o doradzenie który z moich wybranków byłby najodpowiedniejszy
Pierwszy jest firmy DELL 17R 5720. 4 rdzenie, procesor i7, system win8,
Tu jest przykładowa aukcja ze szczegółową specyfikacją: DELL
Drugi jest Samsung 350V5C
Specyfikacje również bardzo podobne do poprzednich: SAMSUNG
Trzeci to Lenovo IdeaPad Z580 LENOVO
I czwarty HP ENVY dv6-7276 HP
Z góry wielkie dzięki
Laptop do wszystkiego do 2800zł - który wybrać?
Started by bremanda, 01 Jul 2013 13:56
2 replies to this topic
Posted 01 July 2013 - 13:56
Posted 01 July 2013 - 15:10
Przy 2800zł możesz mieć grafikę GT645M lub GT730M przy i7, ale bez systemu...
Z innej beczki:
Z system Win7 możesz zobaczyć te: Acer V3-571G (lekko poza budżet, lepsza karta graficzna i mniej grzejący się procesor) vs Acer V3-571G
Jeśli do muzyki filmów, internetu i gier to z procesorem i5 powinien być dobry, a tym zdobędziesz lepszą kartę graficzną, np taki Lenovo Y580
A przechodząc do tego czego szukasz to ten Lenovo powinien być najlepszy, ale w X-KOM będzie taniej: Lenovo G580 lub wersja z 8GB RAM
Może by też rozważyć taką opcje, żeby wziąć bez systemu, a korzystać z wersji próbnej systemu, a po tym dopiero kupić system.
Ta wersja próbna trwa chyba jakieś 4 miesiące, bo sam z niej korzystałem. Bardziej bym właśnie polecił tą opcje.
Z systemem będzie dużo oprogramowania od producenta co może zamulać system.
A więc zobacz te: Lenovo G580 (ten sam, który był z systemem z twoich) vs Acer V3-571G vs Acer V3-571G (różniące się tylko pamięcią RAM) vs Lenovo Z500 (matryca matowa, nieco gorsza karta graficzna niż w Acer, lepsza od Lenovo, 8GB RAM, większy dysk od Acer)
Najsłabiej prezentuje się pierwszy Lenovo z kartą GT635M, Acera drugiego i Lenovo różni tylko karta graficzna, w Acer jest nieco lepsza.
Tak naprawdę to różnią się tylko kartami graficznymi, pojemnością dysku, pamięcią RAM i drugi Lenovo ma matrycę matową.
Wszystkie mają procesor i7, jednak z i5 zrobiłbym tak samo, czyli kupił system osobno - Lenovo Y580 + System
No i do tego trzeba doliczyć system: Microsoft Windows 8 PL 64bit OEM, jedynie przy Acerze i drugim Lenovo wyjdzie więcej niż 2800zł.
Z innej beczki:
Z system Win7 możesz zobaczyć te: Acer V3-571G (lekko poza budżet, lepsza karta graficzna i mniej grzejący się procesor) vs Acer V3-571G
Jeśli do muzyki filmów, internetu i gier to z procesorem i5 powinien być dobry, a tym zdobędziesz lepszą kartę graficzną, np taki Lenovo Y580
A przechodząc do tego czego szukasz to ten Lenovo powinien być najlepszy, ale w X-KOM będzie taniej: Lenovo G580 lub wersja z 8GB RAM
Może by też rozważyć taką opcje, żeby wziąć bez systemu, a korzystać z wersji próbnej systemu, a po tym dopiero kupić system.
Ta wersja próbna trwa chyba jakieś 4 miesiące, bo sam z niej korzystałem. Bardziej bym właśnie polecił tą opcje.
Z systemem będzie dużo oprogramowania od producenta co może zamulać system.
A więc zobacz te: Lenovo G580 (ten sam, który był z systemem z twoich) vs Acer V3-571G vs Acer V3-571G (różniące się tylko pamięcią RAM) vs Lenovo Z500 (matryca matowa, nieco gorsza karta graficzna niż w Acer, lepsza od Lenovo, 8GB RAM, większy dysk od Acer)
Najsłabiej prezentuje się pierwszy Lenovo z kartą GT635M, Acera drugiego i Lenovo różni tylko karta graficzna, w Acer jest nieco lepsza.
Tak naprawdę to różnią się tylko kartami graficznymi, pojemnością dysku, pamięcią RAM i drugi Lenovo ma matrycę matową.
Wszystkie mają procesor i7, jednak z i5 zrobiłbym tak samo, czyli kupił system osobno - Lenovo Y580 + System
No i do tego trzeba doliczyć system: Microsoft Windows 8 PL 64bit OEM, jedynie przy Acerze i drugim Lenovo wyjdzie więcej niż 2800zł.
Posted 11 July 2013 - 14:55
Y580 w tej kwocie w zupełności wystarczy i spełnia Wszystkie Twoje wymagania. Poza tym ma lepszą konfigurację z procesorem i5 3 generacji. Z wyzej wymienionych modeli ten bedzie zdecydowanei najlepszy.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users