Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błąd "0x80070241" podczas instalacji Windows Server 2008

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vanquish

Vanquish
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 30 czerwiec 2013 - 02:02

Czesc, mam problem z zainstalowaniem Windows Server 2008 który ściągnąłem z serwera Microsoftu...
Wszystko idzie jak po maśle na pocztku.. wybieram "Windows Server 2008 Enterprise (Full Installation)" .. NEXT.. umowa licencyjna bla bla, NEXT wybieram gołą partycje którą wcześniej sformatowałem, dodam, że na komputerze zainstalowany jest również Windows XP lecz na partycji C: a ja instaluję Win Server na czystej partycji E:.
Więc wybieram partycję E: do zainstalowania i klikam NEXT.. system zaczyna się instalować, dochodzi do 19% i wywala error... (załączona fotka) z tego co wyczytałem potrzebne sa jakieś sterowniki RAID lecz nie wiem jak znaleźć odpowiednie i czy mam je wrzucić do pendriva z którego instaluję system czy zostawić na partycji na której będzie instalowany system... proszę szanownych Panów o pomoc w tej sprawie, siedzę już chyba z 5 godzin i nic nie wykombinowałem..

Załączone pliki

• 0

#2 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 30 czerwiec 2013 - 09:48

Uszkodzony nośnik instalacyjny. Wypal drugą płytkę, z niewielką prędkością.
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#3 Vanquish

Vanquish
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 30 czerwiec 2013 - 22:16

Wgrałem iso na pendrive tym razem wersję 2.5 GB leczy wywaliło bład diagnostyczny...
wersja 2.5 GB jest na procek x64 a 1.8 GB na x86 więc pozostało mi ponowna próba zainstalowania wersji 1.8 GB.
dowiedzialem sie ze jeszcze trzeba "potraktowac" pendrive narzedziem diskpart przed wrzuceniem plików więc tak też teraz robię..
niestety po przygotowaniu w ten sposób dysku USB pokazuje sie jedynie informacja "disk error, please click any key to restart".
więc spróbuję jeszcze raz z pierwszym iso jaki miałem po staremu.

No więc po 3 godzinach mordęgi i kombinowania instalacja ruszyła dalej niż na 19%.. dzięki za wskazówkę :)
Chyba nawet wykupię klucz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych