Skocz do zawartości

Zdjęcie

Laptop wyłącza się samoczynnie przy grach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 MrGrand

MrGrand
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 27 czerwiec 2013 - 15:32

Witam. Założyłem tutaj konto i piszę, bo mam problem z laptopem. Podczas grania w bardziej wymagające gry po chwili laptop sam się wyłącza. Nie wiem czy chodzi o temperaturę i ze względów bezpieczeństwa tak się dzieje. Chciałem zapytać jak wyłączyć/przestawić tą opcję. Windows 8/Samsung.
  • 0

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 27 czerwiec 2013 - 15:35

to trzeba wyczyścić chłodzenie, a nie wyłączać tą opcję bo przegrzejesz kompa i będziesz miał tyle z tej zabawy... jeśli było czyszczone to chłodzenie może być uszkodzone i nie ma odpowiedniej wydajności, jeśli masz kompa na gwarancji to polecam go odesłać.
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 27 czerwiec 2013 - 17:39

Podaj może odczyt temperatur:
Pobierz i uruchom program HWMonitor, zminimalizuj go i uruchom grę, pograj z 20min i pokaż temperatury w formie screenu.
Jeśli laptop się wcześniej wyłączy to pograj z 10 min lub krócej, jeśli w ogóle nie da się grać to podaj temperatury od razu po włączeniu programu.

Napisz dokładną konfiguracje laptopa i jakie są to gry.
  • 0

#4 Jaro070

Jaro070
  • Użytkownicy
  • 352 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 28 czerwiec 2013 - 11:27

O ile dobrze pamiętam to programy RealTemp oraz GPU-Z posiadają funkcję ciągłego zapisu temperatur do pliku. W GPU-Z w zakładce Sensors zaznaczasz Log to file, w RealTemp nie pamiętam, ale gdzieś w opcjach na pewno znajdziesz.

Jaki dokładnie masz model laptopa? O ile dobrze pamiętam problemy z chłodzeniem miał model np300e5c.
  • 0
polecanelaptopy.wordpress.com
JR2oPAn.png

#5 GośćPCFOSTER

GośćPCFOSTER
  • Użytkownicy
  • 79 postów

Napisano 11 lipiec 2013 - 14:59

Rozkręć laptopa i dokładnie przeczysć z kurzu,jeśli się wyłacza,to znaczy że się takze przegrzewa i tutaj tkwi główna przyczyna. Zainwestuj też w podstawkę chłodzącą,to się bardzo przydaje.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych