Skocz do zawartości

Zdjęcie

Transformers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 02 lipiec 2009 - 23:04

Założyłem ten temat, gdyż chyba każdy z nas oglądał kiedyś serial G1, pierwszy film, trylogię Unicrona bądź cokolwiek innego. I pytam się Was jakie macie zdanie nt. Transformersów. Dwa lata temu Bay stworzył pierwszy film live-action - Transformers, a teraz (tydzień temu) miała miejsce premiera części drugiej - Zemsty Upadłego (i tej wersji będę się trzymał, gdyż Upadły (The Fallen) był tylko jeden). Co sądzicie o tych filmach?

I od razu konkretne pytanko, gdyż jestem niedoinformowany:

KTO stworzył Unicrona, tego gigantycznego niszczyciela planet rodem z Gwiezdnych Wojen? Kumpel mi mówił, że był to Blitzwing (Trójzmienny), jeden z moich ulubionych transformersów. Inni twierdzą, że powstał... samoistnie.

I na dokładkę... Jak wyobrażacie sobie trzeci film Baya, który podobno ma mieć premierę za dwa/trzy lata?
W mojej opinii mniej więcej tak:
Megatron wraca na Cybertron i obmyśla kolejny nikczemny plan pokonania Optimusa i ludzi. Dochodzi do wniosku, że jedynym sposobem na unicestwienie Autobotów jest... Unicron. Jednak nie sam Unicron, ale jego moc - Megatron z jego pomocą zmieni się w Galvatrona. Jednak najpierw musi sobie zasłużyć... i tu mam lukę, gdyż nie wiem, co Megs mógłby zrobić dla Unicrona... Heh...
Druga częśc fabuły opowiadałaby o Starscream'ie i jego zdradzie. Zebrałby kilka Deceptów i namówił ich, by pracowali dla niego. Pod koniec filmu wszechładny Galvatron dowiaduje się o zdradzie i zgniata głowę Stara gołymi rękami. Klony (alt mode'y) Stara - Thundercracker, Sunstorm i Skywarp pracują dla Galva. Soundwave... JUPI! schodzi z orbity ziemskiej na planetę uprzednio niszcząc satelitę (tak! TEGO satelitę z drugiej części!) i rozwala wszystko, co ma przed sobą. Jako nowy Decepci pojawią się Lugnut i Blitzwing (wersje z serii Animated). Po stronie Autobotów mogliby pojawić się Prowl, Blurr, Ultra Magnus, Red Alert i Hot Shot.
Fabuła w skrócie - Megatron idzie po pomoc do Unicrona. Ten da mu moc w zamian za... coś :-/ . Do połowy filmu Megatron szuka tego czegoś, a jego armia walczy z autobotami na Ziemi. Soundwave schodzi na Ziemię. Starscream wraca z posiłkami z Cybertronu - Blitzwing'iem, Lugnut'em i Barricade'em, który nie został rozwalony w pierwszym filmie. Walka trwa na całego. Consctructicony walczą po stronie Deceptów. Optimus Prime wzywa posiłki - przybywa Ultra Magnus z Prowlem, Hot Shotem, Blurrem i Red Alertem. WALKA! Jakiś motyw z Bąblem (Bumblebee), Samem i Mikaelą. Soundwave włamuje się do ... ee jakiegoś centrum sterowania czy czegoś takiego i straszy ludzi wystrzeleniem bomb jądrowych. Oczekuje bezsprzecznego poddania się ludzi. Pod nieobecność Megsa to własnie Soundwave obejmuje dowodzenie, z czym nie godzi się Starscream i spiskuje. Klonuje się i powstają Thundercracker, Sunstorm i Skywarp. Rozwalają ludzi i walczą jako odłam Deceptów. Scena z Megsem jak daje to coś Unicronowi, a ten transformuje go w Galvatrona. Wraca na Ziemię i robi demolkę aż miło. Optimus nie daje mu rady i zostaje "pokonany". Galvatron triumfuje, w międzyczasie zgniata Starscream'a. KONIEC!

:)

I oczekiwania na część czwartą, w której Optimus z pomocą kawałka Allsparka ożywa, jest bardzo mad na Galviego i rozróba na Cybertronie z udziałem Sama i Mikaeli oczywiście. Agent Simmons mógłby pomagać. :P
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#2 easyrider

easyrider
  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisano 17 lipiec 2009 - 18:56

Film mi się bardzo podobał. Z postu wnioskuję, że bardzo dużo wiesz na ten temat.....dużo więcej ode mnie ;-)
  • 0

#3 Clark

Clark
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 22 lipiec 2009 - 01:01

Dwójki jeszcze nie widziałem ale pierwsza część bardzo mi się podobała. Strasznie żałowałem że nie zdobyli oskara za efekty (tylko jakiś Kompas, którego też widziałem i uważam że sie nie umywa).
  • 0

#4 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 22 lipiec 2009 - 17:47

W dwójce mogliby wyciąć wszystkie sceny z Samem ;) Walki robotów i efekty wbijają w fotel ;) Ale zazwyczaj jest po nich kilka minut nudnych scen z ludźmi :P
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#5 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 22 lipiec 2009 - 19:19

Obejrzałem wczoraj 1 i 2 część. Myślałem, że to będzie jakaś marna bajeczka dla dzieci, a tu zdziwienie. Fajnie się oglądało, ale końcowa walka w dwójce wgniata w fotel. Wie ktoś może ile czasu zajęło im renderowanie tych scen?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych