Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaką drukarkę laserową polecacie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lokatylokacz

lokatylokacz
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 23 maj 2013 - 13:34

Witam,
Poszukuje drukarki laserowej, bardzo prosił bym o podanie 3 wariantów, jeśli oczywiście macie czas i siedzicie w temacie.
1) Drukarka laserowa ze skanerem (druk/skan KOLOR).
2) Drukarka laserowa ze skanerem (druk mono).
3) Drukarka laserowa mono.

Szukam takich 3 opcji ponieważ na chwilę obecną nie mam żadnych opinii/cen/propozycji i nie jestem pewien co wybrać.
Wydać mogę na coś takiego do 800 zł więcej to dla mnie przesada jak na domowe sprzęt.
Bardzo proszę o odpowiedź, choć lekkie nakreślenie tematu (podanie jakiegoś rzetelnego i aktualnego rankingu), lub istniejący już temat.

Pozdrawiam,
LoK
  • 0

#2 GośćPCFOSTER

GośćPCFOSTER
  • Użytkownicy
  • 79 postów

Napisano 23 maj 2013 - 17:21

Moim zdaniem pierwsza opcja jest najlepsza,czyli drukarna ze skanem i kolorem. Podczas codziennego użytkowania będzie po prostu bardziej praktyczna. Jeżeli chodzi natomiast o sam model,to warto juz pomyśleć o czymś z wi-fi,a do 80zł jest to możłiwe. Jeśli chcesz tańszą w ekspalotacji to koneicznei HP,gdzie masz możliwość kupna tańszych zamienników dobrej jakości.
  • 0

#3 lokatylokacz

lokatylokacz
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 23 maj 2013 - 20:57

Dzięki za odpowiedź, ale miałem na myśli bardziej model niż wybór jednej z tych opcji ;) ale skoro do 800 zł kupie w miarę dobrą pierwszą opcję to proszę o jakieś modele :)
  • 0

#4 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 postów

Napisano 23 maj 2013 - 23:52

a czego po niej oczekujesz?
co chesz robić, jak często?
skaner w kombajnie - niemal na 100% super do płaskich materiałów - takich jak kartka wydruku, ulotka. materiały typu książka mogą się skanować z oporami/źle no i rozdzielczość opryczna będzie rzędu 600 - 1200 dpi. rozdzielczość na domowe potrzeby - wystarczy.
mono za 800 - spodziewałbym się szybkiej (+- 30 str/min) z duplekserem. i z ekonomicznymi kosztami druku. ew. serwerem druku. format a4/b5. i rozdzielczość 1200dpi
kolor - rozdzielczość 600 dpi ew. jakaś/600 dpi (a i tak zdjęcia z plujki będą ładniej wyglądać, zwłaszcza na papierze foto - mieszanie kolorów), -naście stron na minutę. za 800 nie znalazłem kombajnu kolor+skaner (ale specjalnie się nie starałem - może można kupić)
  • 0

#5 lokatylokacz

lokatylokacz
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 24 maj 2013 - 11:07

Laserowa drukarka czarno biała ze skanerem do użytku domowego. Takie coś mnie interesuje nie chce na tym podrabiać dokumentów czy kserować pieniędzy, zwykły druk mono skan też bez kosmicznej rozdzielczości wszystko standard podstawa bez szału + optymalny koszt wydruku :) a stron na min wystarczy mi 20 :P nie będę drukował 100000 stron na raz tak że czy 20 czy 38 na minutę to nawet nie będę widział różnicy drukując 1 czy 3 strony.
Prosiłbym o model drukarki, która według Was jest sprawdzona i warta zakupu.
  • 0

#6 Torad_eu

Torad_eu
  • Użytkownicy
  • 105 postów

Napisano 13 czerwiec 2013 - 13:37

Jeżeli chcesz konkretny model drukarki laserowej mono,to polecam HP P3005dn,która nie będzie zbyt droga w codziennym użytkowaniu,akurat tym zajmuje się na co dzień,więc chętnie doradze oraz pomogę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych