Skocz do zawartości

Zdjęcie

Drukarka HP F4180 nie drukuje koloru - nowe tonery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 nychuu

nychuu
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 23 maj 2013 - 00:16

Witam. Zakupiłem ostatnio dwa nowe, oryginalne tonery( kolor i czarny) do mojej drukarki HP f4180. Kolor czarny normalnie drukuje, kiedy chce wydrukować coś w kolorze to nie idzie. Wchodze w cetrum obsługi HP. Stan czarnego jest pokazany normalnie,ale w okienku kolorowego jest pokazane czerwone X. Próbowałem wkładać,wykładać, odłączać od prądu, podłączać pod inne porty USB i jednym razem "zaskoczyło" wykryło kolorowy pojemnik, stan pojemnika pokazało pełny, kiedy chciałem wydrukować nie szło :/. Kiedy wchodze w stan pojemników, na czarnym jest pokazane "Gotowy" na kolorze "problem z kasetą drukującą". Jest to bardzo dziwne, bo przedtem wszystko działało, a teraz po wymieniane na nowe nie chodzi :/. Dodam też,ze na drukarce świeci się wielka litera "E" i migają prawie wszystkie diody (1 i 3 - w kolejności od góry). Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
  • 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 23 maj 2013 - 16:10

Pobierz to narzędzie. Uruchom i postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie. Jeśli program znajdzie problem, ale nie będzie w stanie sobie z nim proadzić napisz na forum co to za usterka.
  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 GośćPCFOSTER

GośćPCFOSTER
  • Użytkownicy
  • 79 postów

Napisano 23 maj 2013 - 17:22

Podstawowa sprawa jets taka czy sterowniki są na pewno zainstalowane,proponowałbym to sprawdzić plus rzecz jasna ponownie włożyć tonery. Kupiłes oryginalne czy zamienniki?
  • 0

#4 nychuu

nychuu
  • Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 23 maj 2013 - 20:49

Tonery są oryginalne (zakupione w Media Markt), jest wyraźnie napisane. Dzięki Miodek za odpowiedź, zaraz to wypróbuje, napisze co i jak.
  • 0

#5 Torad_eu

Torad_eu
  • Użytkownicy
  • 105 postów

Napisano 13 czerwiec 2013 - 13:38

I jak tonery,dało radę? Jeżeli nie to jestem w stanie dalej pomóc,ponieważ zajmuje się tym na co dzień i na przyszłość możesz zajrzec też do nas,doradzimy odpowiednie tonery do Twojego modelu drukarki.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych