Poszukuje laptopa, który będzie mi służył podczas podrózy do korzystania zwłaszcza z offica i przegladania internetu. Dlatego najważniejsze jest dla mnie, aby bateria trzymala min. 5h, wielkość matrycy od 12 do 13,3 cala, windows 7 bądz bez systemu no i matryca matowa, co znacznie zwęża zakres dostępnych laptopów. A i cos do okolo 2000zł. Szukalam czegos tanszego, ale słabo mi to wychodzi. Duzo wiekszy wybór jest z matrycą błyszczącą, ale raczej jak bede jechac w pociągu badz w autobusie, to dużo trudniej będzie cos zobaczyc zwlaszcza w sloneczny dzien? chyba ze sie myle? znalazlam jedynie takiego Samsunga np530u3b, ale jakoś nie jestem do tej marki przekonana. Z góry dzięki za pomoc
Laptop do podróży, lekki, mały, długo trzymająca bateria
Started by lewa102, 21 May 2013 23:51
5 replies to this topic
Posted 21 May 2013 - 23:51
Posted 22 May 2013 - 19:02
Przy twoich wymaganiach to chyba pozostaje Ci taki: http://www.x-kom.pl/...-niebieski.html
Bateria 6-komorwa trzymająca 8h, ale wiadomo, że jak używasz i laptop będzie zbyt obciążony to czas się zmniejszy, może nawet do 5h.
Jeśli może być matryca błyszcząca to zdecydowanie ten będzie najlepszym wyborem: http://www.x-kom.pl/...0m-4gb-500.html
Bateria 8-komorowa trzymająca 12h, tutaj to samo, po obciążeniem bateria będzie trzymać mniej.
Jak będzie padać światło na matryce błyszczącą to będzie jak lustro.
Z tego co znalazłem to ten Smasung ma baterię 4-komorową, więc jeszcze krócej niż te co podałem wyżej.
Bateria 6-komorwa trzymająca 8h, ale wiadomo, że jak używasz i laptop będzie zbyt obciążony to czas się zmniejszy, może nawet do 5h.
Jeśli może być matryca błyszcząca to zdecydowanie ten będzie najlepszym wyborem: http://www.x-kom.pl/...0m-4gb-500.html
Bateria 8-komorowa trzymająca 12h, tutaj to samo, po obciążeniem bateria będzie trzymać mniej.
Jak będzie padać światło na matryce błyszczącą to będzie jak lustro.
Z tego co znalazłem to ten Smasung ma baterię 4-komorową, więc jeszcze krócej niż te co podałem wyżej.
Posted 23 May 2013 - 12:51
Twoje wymagania spęłniają też modele Asusa EeePC,gdzie czas pracy baterii masz zdecydowanei najdłuższy,bo naswet do 7 godzin w zalezności od tego z jakich aplikacji korzystasz. Poza tym to netbook o przekątnej matrycy 10 cali,więc moim zdaniem będzie idealnie.
Posted 23 May 2013 - 17:58
Poza tym to netbook o przekątnej matrycy 10 cali,więc moim zdaniem będzie idealnie.
10 cali + internet = katastrofa
Podobnie jak @Kamillo polecam budżetową biznesówkę od Lenovo - E330.
polecanelaptopy.wordpress.com
Posted 13 June 2013 - 13:28
Niekoniecznie,ja akurat przez jakis czas pracowałem na netbooku o przekątnej 10 i nie wychodziło to aż tak źle- noz tym,że trzeba się przyzwyczaić do mniejszego ekranu,to też kwestia gustu. Na pewno wygodniej byłoby na 13-14.
Posted 11 July 2013 - 14:37
Ciesze się,że jest ktoś kto mnie popiera,wystarczy się tylko przyzwyczaić i na matrycy o przekątnej 10 spokojnie można nie tylkopracowac,ale i oglądac fil. Ewentualnie w gre wchodzi takze tablet.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users