Nie wiem czy po powyższych problemach dalej sie w to bawić. Moja sztuka widocznie nie jest zbyt podatna na kręcenia, bo czytałem właśnie o takich sztukach co kręcą się do 3.3 bez zmiany napięcia a po zmianie napięcia i tak nie da sie uzyskac stabilności. A są takie co i do 4 GHz bez zmiany napięcia da się ustawić.
Nie, nie nie. Tutaj chodzi o to, że masz fatalną płytę główną. Nadal do Ciebie nie dotarło? Na prawdę jest beznadziejna. Chodzi głównie o zastosowane układy kontroli napięć, o chipset i o sekcję zasilania procesora, a w dodatku zastosowanie tańszych części , na przykład nie polimerowych kondensatorów. Możesz podkręcać, aż płyta się spali od przegrzania, procesor przeżyje.
vcore ? na 1.6 ? A czym to grozi jak dam takie napięcie ? Spali się procek czy siądzie płyta, czy to i to.
Nie, nie. Chodzi o FSB cośtam voltage control. Nie mam w tej chwili tego biosa przed oczami. Możesz to zwiększyć, no do 1.4-1.5 V bezpiecznie. 1.6 to przesada. Domyślnie jest 1.15 lub 1.2 Volta. Raczej 1.2.