Witam jestem nowy więc jak zły dział to proszę o przeniesienie... Od dłuższego czasu mam problem z przeglądaniem fb i nk a nawet allegro, szukałem rozwiązania ale nie znalazłem nic konkretnego. Mianowicie problem jest taki, gdy przeglądam strony facebook, allegro czy nk, przeglądarka zaczyna sie przycinać, gdy wejdę na facbooka to praktycznie nie da się z niego korzystać, przewijanie strony głównej za pomocą scrolla jest nie możliwe bo co chwile sie zacina na kilka sekund, to samo jest z nk i allegro, otwarcie kilku kart naraz nie wchodzi w grę bo odrazu zwiecha. wystarczy że zaloguje sie do fb i jest on otwarty w innej karcie to cała przeglądarka zmula tak, że prawie nie da się z niej korzystać, nawet ciężko otworzyć google albo nową kartę. Troche lepiej jest z allegro bo zmula mniej, ale i tak korzystanie z portalu nie jest przyjemne. Wszystkie inne strony działają poprawnie, na youtube czy smogu mogę otworzyć nawet 10 kart naraz i nic się nie dzieje. Moja przeglądarka to Opera, próbowałem też na mozilli efekt ten sam. Po całkowitym formacie systemu nic się nie zmieniło dalej zmula. Dodam jeszcze, że na win xp było tak samo, zmieniłem na win7, była niby poprawa ale znikoma z dnia na dzień problem narastał. Żeby nie było formata robiłem z pozycji biosu, partycje sformatowałem całkowicie po czym zainstalowałem na nią system.
komputer to :
Acer Aspire One
intel Atom 1.66
2gb ramu
win7 ultimate 64bit

Przeglądarka zwiesza się przy Facebooku , NK, Allegro
Rozpoczęty przez koki92nr, 27 kwi 2013 20:50
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 kwiecień 2013 - 20:50
Napisano 27 kwiecień 2013 - 21:07
Sprawdź przy tych strona co się tną jakie masz zużycie RAMu i procesora.
Napisano 27 kwiecień 2013 - 21:16
Taki system na netbooku o takich parametrach to wg mnie przesada, sam mam netbooka i po zmianie na 7 praktycznie go przystopowała.
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.
Napisano 27 kwiecień 2013 - 21:38
Użycie ram 970mb do 0.99gb, za to użycie cpu w spoczynku waha się na granicy 7%, 23%, 44%, a gdy tylko przewine fb scrollem to skacze do 80% - 100%.
co do tego, że za niskie parametry na win 7 to może i tak jest, ale na stacjonarnym też mam win7 a tam mam 1gb ramu i semprona 2600+ i działa jak należy. Poza tym w netbooku reszta działa prawidłowo, można oglądać film, w jednym czasie kożystać z gg i przeglądać strony internetowe, no poza tymi, z którymi jest problem.
co do tego, że za niskie parametry na win 7 to może i tak jest, ale na stacjonarnym też mam win7 a tam mam 1gb ramu i semprona 2600+ i działa jak należy. Poza tym w netbooku reszta działa prawidłowo, można oglądać film, w jednym czasie kożystać z gg i przeglądać strony internetowe, no poza tymi, z którymi jest problem.
Napisano 28 kwiecień 2013 - 11:13
Zobacz dokładnie jaki proces skacze do 100% zużycia. Tak samo zobacz w spoczynku jak masz zużycie 44%.
Napisano 29 kwiecień 2013 - 13:39
Dziwna sprawa,jednak zobacz jaki procees zajmuje najwięcej zużycia procesora i daj znać na forum. Początkowo myślałem,że to kwestia przegladarki i wtyczek,jednak problem widocznie leży gdzie indziej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych