Jump to content

Photo

Zamiast WYŁĄCZYĆ komputer uruchamia się ponownie!!

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 igreky

igreky
  • Użytkownicy
  • 19 posts

Posted 25 June 2009 - 09:38

Witam,

Mam następujący problem, gdy chce wyłączyć kompa i wybieram opcje wyłącz, komp uruchamia się ponownie, i tak za każdym razem.. szukałem troche w necie i znalazłem różne rozwiązania w wiekszości nie usuwające problemu. Czy ktoś domyśla się co może być przyczyną? jakieś rozwiązania? Dzieki za pomoc, pozdrawiam..

Ps. moj sprzet to:

Packard Bell iMedia S 1839
Intel Pentium D 930 3.0 GHz 800 MHz
Geforce 7300GS
motherboard Mexico NF3 (GA-8I945PM)
Windows XP SP2
  • 0

#2 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 posts
  • LokalizacjaRybnik

Posted 25 June 2009 - 12:41

Należy sprawdzić czy nasz PC obsługuje ACPI
W Menedżerze urządzeń/Komputer powinniśmy mieć informacje o komputerze w postaci np: "Jedno procesorowy komputer PC z interfejsem ACPI" znaczy to, że nasz komputer obsługuje ten mechanizm i należy:
1. Wyłącz ekran powitalny i szybkie przełączanie użytkowników

2. Odznaczyć automatyczny restart (PPM Mój komputer zakładka Zaawansowane Uruchamianie i odzyskiwanie/Ustawienia Automatycznie uruchom ponownie)
3. Sprawdź czy nie masz zainstalowanego :
- Easy CD Creator 5.0 (Roxio)
- Direct CD 5.0
- sterownik myszy Logitech
- firewall Zone Alarm.
Jeśli tak to odinstaluj
W rejestrze w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
dodaj DWORD PowerdownAfterShutdown wartość 1
Sprawdź czy w BIOSie masz włączona opcje ACPI Support
Zainstaluj i uaktywnij NT APM/Legacy Support
Instalacja: Panel Sterowania/Dodaj sprzęt/Nowe urządzenie sprzętowe/Obsługa NT APM/Legacy
Aktywacja: Menadżer urządzeń/Widok/Pokaż ukryte elementy teraz powinno być NT APM/Legacy Support teraz poniżej z PPM włączamy APM/Legacy Interface Node

Jeśli nie podziała a komputer nie ma interfejscu ACPI albo w BIOS-ie został zmieniony schemat na AMP
• Panel sterowania/Opcje zasilania/Zaawansowane zarządzanie energią APM zaznaczyć opcje Włącz obsługę zaawansowanego zarządzania energią

Niekoniecznie wszystkie w/w kroki musza być niezbędne, może sie okazać ze wystarczy odinstalować, np Soft z Logitecha (o ile masz cos z ich sprzętu). Tak wiec popróbuj sam i jeśli jeden krok nie zadziała to przejdź do następnego.
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#3 bald.22

bald.22
  • Użytkownicy
  • 3 posts

Posted 28 June 2009 - 14:07

witam ja też mam taki problem jak dam zamknij to komputer urachamia się ponownie a przed tym wyskakuje taki błąd proszę o pomochttp://www.fotosik.p...89c80bbe22.html
  • 0

#4 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 posts
  • LokalizacjaRybnik

Posted 29 June 2009 - 05:23

Napisz temat w odpowiednim dziale i opisz dokładniej swój problem.
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users