Witam kolegów i koleżanki od pół roku posiadam laptopa asus x54c prędzej pracowałem na innym asusue z syst VISTA ale laptop sie skończył i kupiłem nowego . W domu ok 4 lat mam internet radiowy z routerem tp-link wszystko było ok do czasu gdy padły u dostawcy serwery . przez tydzień nie miałem neta rozłączał się i włączał co chwila . padła moja antena kierunkowa na dachu przyjechali serwisanci i wymienili . i teraz zaczynają się schody internet jest ładnie pracuje z tym że nie na laptopie. jeśli włączam laptopa to nie może połączyć się z siecią i wyskakuje błąd. Jeśli włączam laptopa z trybu uśpienia jest to samo . W tych przypadkach muszę iść do routera wyłączyć wi fi w laptopie , podłączyć router po kablu do laptopa i momentalnie jest internet . włączam wi fi w laptopie i wszystko jest ok . wystarczy tylko podłączyć laptopa po kablu do routera. Jest to dość upierdliwe , że nie łączy się laptop z siecią bez tej całej procedury . Nadmieniam że mam w laptopie oryginalnego oczywiście Windowsa 7 . co może się dziać co mam zrobić by było ok proszę o poradę . Pozdrawiam i dziękuję
Problem z połączeniem WiFi w systemie Windows7
Rozpoczęty przez dawidputin, 22 kwi 2013 10:55
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 kwiecień 2013 - 10:55
Napisano 22 kwiecień 2013 - 12:29
Próbowałeś resetować router i ustawić konfigurację od nowa? Usunąłeś połączenie w systemie i utworzyłeś od nowa?
Na innym sprzęcie internet bezprzewodowy (WiFi) pracuje normalnie?
Na innym sprzęcie internet bezprzewodowy (WiFi) pracuje normalnie?
Napisano 22 kwiecień 2013 - 12:59
tak resetowałem router postawiłem nowy system , wszystko co napisałeś zrobiłem . na innych urządzeniach internet łączy się od razy bez problemu
Napisano 23 kwiecień 2013 - 08:51
i co tu zrobić mi się skończyły pomysły nawet nowy router kupiłem i nic jeśli ktoś może niech pomoże bo z tych nerwów mam ochotę xp zainstalować
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych