Skocz do zawartości

Zdjęcie

Aktualizacja BIOS przez stację dyskietek. Co i jak?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Flash

Flash
  • Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 20 czerwiec 2009 - 17:28

Witam. Bardzo proszę was o pomoc, a dokładnie o radę, w jaki sposób bezpiecznie przeprowadzić aktualizację BIOS'u ze stacji dyskietek. Posiadam płytę Asus P5K P35 + ICH9, płyta wyposażona jest w program EzFlash w BIOS'ie, dzięki któremu w bezpieczny sposób można przeprowadzić aktualizację. Robiąc to z dyskietki startowej podobno jest jeszcze bezpieczniej, bo można zapisać obecną wersję BIOS'u.

Co trzeba ściągnąć i z kąd żeby przeprowadzić aktualizację? BIOS na pewno, ale słyszałem, że jak się będzie robiło to z dyskietki to należy ściągnąć program amiflash dla płyt głównych z BIOS'em AMI.
  • 0

#2 ARTUR

ARTUR
  • Użytkownicy
  • 111 postów

Napisano 23 czerwiec 2009 - 21:05

Bios sciągasz z http://support.asus....en-us&model=P5K
Tam jest już program do aktualizacji, nagrywasz to na dyskietkę. Następnie w biosie ustawiasz na bootowanie z dyskietki (floppy) i aktualizujesz.
  • 0

#3 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 24 czerwiec 2009 - 07:35

Nie wiem czy mam racje ale jeszcze trzeba wgrać dosa na dyskietkę. Jeżeli trzeba robi się to w następujący sposób jesli dasz prawym przyciskiem myszy na dyskietkę -> format -> i tam dasz opcje "Utworz dysk startowy systemu MS-DOS". Ale nie jestem pewien może sama aktualizacja już jest przygotowana i boot'ująca.
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych