Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stoisko na targach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rezmere

rezmere
  • Użytkownicy
  • 37 postów

Napisano 10 lipca 2026 - 08:34

Ile osób dziennie odwiedza stoisko z barmanem w porównaniu do zwykłego stoiska? Szef pyta mnie o zwrot z inwestycji i nie wiem jak to uzasadnić.

• 0

#2 montes

montes
  • Użytkownicy
  • 35 postów

Napisano 10 lipca 2026 - 10:22

Trudno podać konkretne liczby bo to zależy od targów i branży ale mogę powiedzieć z własnego doświadczenia. Na targach gdzie mieliśmy barmana, do naszego stoiska podchodziło kilkukrotnie więcej osób niż rok wcześniej bez tej atrakcji. Część z tych osób to przypadkowi przechodnie ale część to realni potencjalni klienci którzy normalnie by przeszli obok bo nic ich nie zatrzymało. Przy uzasadnieniu szefowi warto liczyć nie tylko liczbę odwiedzin ale też jakość rozmów bo przy koktajlu rozmowy są dłuższe i bardziej otwarte niż przy standardowym zagadywaniu. Koszt barmana na jeden dzień targów to ułamek kosztu całego wystawiennictwa, stoisko, transport, materiały, więc przy kilku dodatkowych leadach zwrot jest szybki. Zapytaj o konkretną wycenę na https://oryginalnyba...arman-na-targi/ i przelicz sam.

• 0

#3 BlastMill79

BlastMill79
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 10 lipca 2026 - 10:54

Myślę, że przy takich atrakcjach trudno oceniać wszystko wyłącznie przez liczbę odwiedzających. Dużo zależy od branży, rodzaju targów i tego, jak później wykorzystuje się zdobyte kontakty.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych