No właśnie też się nad tym zastanawiałam na nagrywarce pisze RW a pod tym znaczkiem pisze DVD+Rewritable (coś w tym stylu). Ale doszłam do takiego wniosku (prawdopodobnie złego

), że skoro nagrało (niby) i wczytało, że jest pusta płyta to pewnie wczytuje +R i CD nagrywa różne (- i +).
Zobaczę jeszcze u koleżanki

.
EDIT:
Chociaż może z tym +R to prawdą, bo próbowałam nagrać kiedyś na płytę DVD+R i też mi nie wczytywało tyle, że to był badziew a nie płyta więc myślałam, że dlatego więc jak będę jechać do dziadka to kupię '-' i zobaczymy

- będę informować, mam nadzieję, że to właśnie jest problemem tylko dlaczego na nagrywarce pisze '+'.
Pozdrawiam
EDIT2:
Przepraszam, ale podałam złą nagrywarkę (podałam tą starą) ta 'nowa' to: LITE ON DVD+RW LDW-401S. Może to coś zmieni

. Przepraszam za gafę .... ;/. A i kupiłam płytę z Sony (więc chyba dobra) DVD-R i w ogóle nie wczytuje, ale jeszcze zobaczę....
EDIT3:
Nagrywarka Lite on... nie wczytuje płyt -R, -RW (bo pewnie jest na +R...), ale dziwi mnie to, że skoro nagrała +R i wszystko ok to dlaczego potem tej płyty nie wczytuje

!!! Tak samo jest z tą pierwszą nagrywarką - nagrała na DVD- i potem raz wczytała i następnym razem już nie. Nie wiem o co chodzi więc proszę o jakieś rady!
PROSZĘ O POMOC