Witam. Piszę znowu w sprawie problemów z internetem. Tym razem prezentuje się to inaczej. Kilka dni temu byli u mnie technicy od firmy dostarczającej mi internet. Powiedzieli że to nie jest ani ich wina ani nawet karty sieciowej, tzn. że komputer powoduje problem. Powiedzieli mi również że rzeczywiście zamiast działać jak 1MB/s działa jak 512kb/s. I tutaj moje pytanie: Czym to może być spowodowane ? Jedyny działający program który korzysta z internetu to skype, ale on aż tak nie spowalnia. Może to jakieś ukryte pobieranie/aktualizacje ? ( mam jeszcze sporą rezerwę GB na dysku więc to nie od tego )

Zamulony internet przez system, działa tylko na Skype
Started by Ard, 13 Apr 2013 12:29
3 replies to this topic
Posted 13 April 2013 - 12:29
Posted 13 April 2013 - 19:08
Jaki jest to internet i jak się łączysz? Tylko Skype działa? W przeglądarkach jest internet?
Możesz sprawdzić jak na inny komputerze działa internet?
Dla pewności: Wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Na końcu pokaż raport na forum.
Możesz sprawdzić jak na inny komputerze działa internet?
Dla pewności: Wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Na końcu pokaż raport na forum.
Posted 13 April 2013 - 20:38
Wydaję mi się że źle mnie zrozumieliście. Wszystko działa dobrze oprócz przeglądarki która działa 2x wolniej. Chodziło mi o to że gdy np. próbuje oglądać filmiki na yt jedynie skype jest włączony dlatego nie wiem co może być przyczyną moich problemów.
Co do twojego posta to skanowałem nim już wcześniej. Nic to nie dało.
Co do twojego posta to skanowałem nim już wcześniej. Nic to nie dało.
Posted 19 April 2013 - 15:15
A co z antuwirusem? Być może masz włączoną kontrolę rodziceilską lub inny filtr,który wszystko skanuje i stąd takie opóźnienia.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users