Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozwiązany: Dźwięk z głośników po wpięciu słuchawek do gniazda

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 11 kwiecień 2013 - 18:46

Witam, ostatnio miałem formata , więc dzisiaj chcąc się pobawić zainstalowałem grę starcraft II.
Lecz chwilę potem bardzo się zdenerwowałem. Mimo podpiętych słuchawek dźwięk wydobywał się przez głośniki laptopa.
Wyszedłem na pulpit, kliknąłem na ikonę dźwięku obok zegara i zaskoczył mnie pewien widok : http://tinypic.com/v...pic=2duyr6c&s=6
Miałem i głośniki i słuchawki na raz. Co gorsza po wyciszeniu głośników, słuchawki nie działały.
Mam najnowsze sterowniki(pobrane ze strony della- producenta mojego laptopa).
Bardzo proszę o pomoc, nie znam się na komputerach.
Pozdrawiam :)
  • 0

#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 11 kwiecień 2013 - 18:53

PPM na tym głośniku koło zegara => urządzenia do odtwarzania => PPM na słuchawki => ustaw jako domyślne (ma być "ptaszek")
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 11 kwiecień 2013 - 18:59

Zrobiłem to co pisałeś. Tylko, że to się nie zmienia :) http://tinypic.com/v...pic=34ihc15&s=6

Dodam jeszcze, że gdy w grze zmienie domyślny sprzęt, wycisze w mikserze głośniki - słyszę grę w słuchawkach ale oczywiście chciałbym słuchać jeszcze muzyki, czego wtedy nei mogę zrobić.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 11 kwiecień 2013 - 20:46

Podaj model tego laptopa. Wejdź w Panel karty i zobacz czy tam przypadkiem nie wyskoczy Ci komunikat co ma być ustawione domyślnie.
Panel karty dźwiękowej powinien być w Panel Sterowania. Zobacz też czy nie da odznaczyć się głośników jako urządzenie domyślne.
  • 0

#5 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:00

Nie da się odznaczyć.
Dell inspirion q15r .
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:23

To nie jest dokładany model: http://www.dell.com/...piron&rquery=na
  • 0

#7 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 14:05

Inspiron 15R N5110
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 15:52

Pokaż screen z Menedżera urządzeń z rozwiniętymi Kontrolery dźwięku itp, napisz czy próbowałeś reinstalacji sterowników?
Wejdź do Panelu sterownia i poszukaj tam panelu do dźwięku, napisz czy jakiś tam jest.
  • 0

#9 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 16:57

Instalowałem najnowsze sterowniki ( ze strony della )
http://tinypic.com/v...pic=2i1mmax&s=6
Mam zrobić screeny z tego ,,Panel sterowania IDT Audio" ?
  • 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 18:09

Tak możesz zrobić. Ogólnie przeważnie to jest tak, że każdy chce mieć dźwięk z obu urządzeń równocześnie, a u ciebie jest odwrotnie. :puppyeyes:
  • 0

#11 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 18:17

Znaczy nie do końca.
Mój problem jest taki, że chcę mieć dźwięk ze słuchawek a mam TYLKO w głośnikach( tylko po włączeniu gry )
Poczytałem trochę w tym panelu i tam większość o mikrofonie, więc dam jedynie stronę główną
http://tinypic.com/v...pic=25sooiw&s=6
Ogólnie wiesz co to może być, czy raczej nie ? :P
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 18:26

Hmm... a może opisz jeszcze bardziej ten problem? A jak podłączysz w Windowsie głośniki to słychać z głośników?
Bo mi się wydawało, że słychać z głośników i słuchawek. Ten problem występuje tylko w grach? Może coś źle zrozumiałem?

A w tym panelu masz tylko tyle ustawień? Nie ma to jak zaawansowany panel.
  • 0

#13 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 18:43

Normalnie słysze tylko z słuchawek, lecz po włączeniu TEJ jednej gry nagle głos wydobywał się z głośników.
Screen podczas gry : http://tinypic.com/v...pic=28mnsxk&s=6 (wyciszyłem głośniki by mi nie wyło )

Chodzi mi o to, by było słychać wszystko w słuchawkach.

Reszta ustawień w panelu to mikrofon, z której strony mam słyszeć dzwięk , tutaj nazwany ,,equalizer" - zmiana clasical/blues/country/jazz no i test słuchawek( podczas którego wszystko działa dobrze)

No i oczywiście ja nie podłączam głośników, one są w laptopie .
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 19:09

A to problem masz tylko z tą grą? Zainstaluj najnowsze patch/łaty do tej gry, znalazłem, że podobno w wersji 1.4 występuje ten problem, że słuchawki nie działają.
  • 1

#15 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 19:14

Okej postaram się wszystko zaktualizować. Jeśli nie pomoże to po prostu zrobie formata. Wielkie dzięki za pomoc.
  • 0

#16 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 19:21

A powiedz mi co Ci format pomoże? Bo chyba nic, problem leży w grze. :puppyeyes:
  • 0

#17 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2013 - 19:44

Znaczy problem zaczął się po formacie, więc albo tutaj nie mam do końca zaktualizowanej gry albo cos się zepsuło :)
  • 0

#18 zaoras

zaoras
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 13 kwiecień 2013 - 07:38

Faktycznie był to problem gry, poczytałem trochę na forum i wszystko naprawiłem wyłączając słuchawki, zmieniając by gra mogła przejmować kontrolę nad słuchawki/głośniki.
Dzięki.
Temat do zamknięcia
  • 0

#19 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 13 kwiecień 2013 - 10:08

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych