Monitor w czasie pracy przechodzi w stan czuwania i nie można go włączyć. Lampka miga na zielono. Po ponownym uruchomieniu działa normalnie. Problem zdarza sie nie często ale jest denerwujący.
Monitor samsung sync master sa300
karta graficzna gforce 210
Mój komputer: AMD atlon™64 x2 dual core procesor 4800+
Plyta główna asus
Monitor sam przechodzi w stan czuwania
Rozpoczęty przez maxsio11, 08 kwi 2013 07:12
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 kwiecień 2013 - 07:12
Napisano 08 kwiecień 2013 - 13:10
Albo monitor albo karta graficzna.
Sprawdź monitor na innym kompie.
Wstaw screen z temperaturami z programu HWmonitor.
Sprawdź monitor na innym kompie.
Wstaw screen z temperaturami z programu HWmonitor.
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.
Napisano 08 kwiecień 2013 - 18:18
Dodam jeszcze że w czasie przeglądania stron internetowych rozdzielczość strony zmniejsza się dramatycznie, nic nie widać ledwo jedną dużą rozmazaną literkę i cały obraz zanika. Kiedy zdążę wrócić stronę to czasem wraca do normalnego rozmiaru a czasami nie. Musze wtedy uruchomic od nowa przegldarkę.
Napisano 08 kwiecień 2013 - 18:44
Dla mnie jedną z możliwości jest tzw. "zimny lut". Kiedy nie jest mocno obciążony, przewodzi prąd, ale podczas pracy - przestaje. Nie wiem, czy dokładnie wytłumaczyłem, ale sam miałem cos takiego z swoim monitorze.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 09 kwiecień 2013 - 06:00
Dotyczy to karty graficznej czy płyty? Czy czegoś innego? Pozdrawiam
Napisano 09 kwiecień 2013 - 08:10
Dodam jeszcze że w czasie przeglądania stron internetowych rozdzielczość strony zmniejsza się dramatycznie, nic nie widać ledwo jedną dużą rozmazaną literkę i cały obraz zanika.
Ja bym powiedział że to wina sterowników do grafiki albo samego systemu, podłącz monito na innej grafice, jeśli się to powtarza to znaczy że z kompem jest coś nie tak, reinstal sterowników. Jesli to też nic nie da to wymiana grafiki...
Napisano 12 kwiecień 2013 - 17:14
Poczyściłem, pogrzebałem, zainstalowałem nowe sterowniki - na razie ok. Ale coś sie dzieje innego dwa razy zgasł monitor i komunikat że nie wykryto sterowników a potem powrót do normalności raport ble ble . Co to może być teraz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych