Jump to content

Photo

Zacinanie się gry GTA SA, HD 7670M

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 06 April 2013 - 20:29

Witam, tak więc mam dość spory problem z kartą graficzną. Jestem w tych tematach całkowicie zielony i jedyne co mogę to domyślić się o co chodzi. Zaczynając - kupiłem laptopa z 3 tygodnie temu tak więc jest on praktycznie nowy. Posiada dwie karty, Intel HD Graphics 4000 i drugą, która NIBY przełącza się po włączeniu gry na Radeona 7670M. Na początku zainstalowałem sobie GTA SA (jak każdy wie dość stara gra, bodajże z 2004 roku). Początkowo chodziła bez żadnych ścin (chodzi o multiplayer, było na wysokich 60 fps). Lecz ostatnio spadły mi znacznie fpsy jakby karta wgl się nie włączała i posiadam na low 30-40 fps. Wiecie czym to może być spowodowane lub jak to naprawić? Komputer mogę bez skrupułów oddać na gwarancję, proszę o jakąś pomoc.
Przez zarządzanie w 'Moj komputer' próbowałem aktualizować sterowniki, aczkolwiek pisze, że żadnych nowych nie ma. W ustawieniach zmieniałem aby podczas wybranych gier przełączało na drugą kartę ale nie poskutkowało.

Sprzęt:
Procesor: Intel Core i5 - 3210M, 2,5 GHz ( 2 rdzeniowy)
Karta graficzna: Radeon HD 7670M 1 GB
Pamięć ram: 6 GB
W klasyfikacjy wychodzi 5.5 ale ze względu, że bierze tą gorszą kartę graficzną pod sumowanie.
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 06 April 2013 - 22:22

Na gwarancji takimi rzeczami się nie zajmują, odesłaliby Ci z powrotem z kwitkiem. Sprawdź jakie są temperatury jak grasz z programu HWMonitor.
Możesz też przeinstalować sterownik do karty graficznej. Poszukaj w panelu ATi czy nie można czasami ustawić karty dla danej gry lub zmień w grze.
  • 0

#3 kajo1995

kajo1995
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 08 April 2013 - 21:33

Na gwarancji takimi rzeczami się nie zajmują, odesłaliby Ci z powrotem z kwitkiem. Sprawdź jakie są temperatury jak grasz z programu HWMonitor.
Możesz też przeinstalować sterownik do karty graficznej. Poszukaj w panelu ATi czy nie można czasami ustawić karty dla danej gry lub zmień w grze.

Ustawiłem dla danych gier, sterowniki przeinstalowane i dalej nie działa.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 08 April 2013 - 22:09

Rozumiem, że sterowniki masz najnowsze, pokaż temperatury jaki masz z programu HWMonitor.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users