Skocz do zawartości

Zdjęcie

Microsdhc 8gb, która lepsza ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 00:06

Przymierzam się do zakupu jak w temacie karty microsdhc 8gb ( 4gb przestaje mi wystarczać), aktualnie mam sandiska jest świetna, myślę aby taką kupić nową, ale sam nie wiem. Karta będzie w telefonie a dokładniej w Nokii e51.

Czy ktoś z Waz posiada kartę microsdhc 8gb ?
Jeśli tak bądź mieliście styczność z takimi, to napiszcie jak się sprawowały, jakiego były producenta itp...
  • 0
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro

#2 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 12 czerwiec 2009 - 08:29

Niestety ten telefon obsługuje tylko microSDHC do 4GB. microSDHC rożni się tylko szybkością transferu którego nigdy w telefonie nie wykorzystasz. Karty microSDHC są przeznaczone dla kamer pozwalają na uzyskanie szybkiego transferu pomiędzy kamerą a komputerem.
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#3 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 10:08

Nie mów mi że karty microsdhc nie działają z telefonami jak sam mam microsdhc.
A co do pojemności to nieoficjalnie telefon ma obsługiwać 32gb, jeszcze takich nie produkują max to 16gb choć i tak drogie poza tym trudnodostępne.
Fora są pełne pytań na ten temat, wielu osobom bezproblemowo działa 8gb. Zaraz skontaktuję się z nokia.pl zobaczymy co oni na to :)
  • 0
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro

#4 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 12 czerwiec 2009 - 11:02

Oficjalnie ten telefon obsługuje microSDHC do 4GB. Standard HC poprawia tylko transfer którego i tak w telefonie nie wykorzystasz więc zastanów się czy na pewno chcesz wydawać tyle kasy na kartę z standardem HC.
  • 0
Dołączona grafika

#5 Looos

Looos
  • Użytkownicy
  • 248 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 13:47

Tutaj odpowiedź z nokii.pl
Uprzejmie informujemy, że maksymalna pojemność karty pamięci, którą można zastosować do telefonu Nokia E51 to 16GB. Symbol kompatybilnej karty pamięci to microSDHC 16GB Nokia MU-44.
Więcej informacji na temat kompatybilnych akcesoriów może Pan znaleźć na poniższej stronie internetowej:
karty pamięci ze strony nokia.pl

W sumie nie ma różnicy czy będzie hc czy nie będzie. Zresztą i tak na kartę muszę wydać niecałe 70zł. Nie mam zamiaru pakować się w karty Toshiby, goodramu, co gorsza noname-ów. Na dwóch kartach takich producentach się już przejechałem. Z sandiska działa mi wyśmienicie.
  • 0

#6 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 12 czerwiec 2009 - 14:03

Ja również używam SanDisk'a są to bardzo dobrej jakości karty. :)
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych