Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zwolnienie internetu radiowego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ard

Ard
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 12:16

Witam. Jestem nowy na tym forum i w sumie znalazłem się tutaj szukając pomocy.

Mój problem jest taki: Jakiś tydzień temu włączyłem sobie komputer. Patrzę, internet działa 2x wolniej. Myślę sobie: " Pewnie przez pogodę" ( mam radiówkę ). Lecz wszedłem na internet przez PS3. Wszystko działało poprawnie i z maksymalną prędkością. Pomyślałem sobie: " hymmm... to pewnie przez kabel. Wymieniłem kabel. Niestety nic to nie dało. Jakieś 3 dni później sprawa stała się jeszcze gorsza. Teraz internet działa dobrze... ale tylko przez pierwsze 30 sec po włączeniu komputera. Później znowu zwalnia do 20 kb/s. Myślę że to wina karty sieciowej, ale nie wiem czy zepsuta karta dawałaby takie objawy.

Czyli podsumowując. To nie wina dostawcy, kabla, routera i pogody.

PS. Mam kartę zintegrowaną z płytą główną ( pomyślałem że to może się wam przydać )
  • 0

#2 jantomx

jantomx

Jar Jar

• Redaktorzy
  • 2069 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 15:05

Spróbuj reinstalacji sterowników karty sieciowej.
  • 0
Zapraszam na bloga - http://jantomx-blog.pl/.

#3 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 01 kwiecień 2013 - 15:28

Jaki masz program antywirusowy i nie masz czasem syfu w systemie?
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

#4 Ard

Ard
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 16:05

antywirus: AVG

Syfu w systemie chyba nie mam. Regularnie czyszczę za pomocą ccleanera no i usuwam zbędne programy. ( naprawiam też rejestr ccleanerem )

cofałem system do momentu kiedy jeszcze internet działał w połowie dobrze. Nic to nie dało.

Zrobiłem reinstal sterowników. Zero efektów.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych