Skocz do zawartości

Zdjęcie

oszustwa w konkursach czy to możliwe do inforamatyków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ambrozja

ambrozja
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 10 czerwiec 2009 - 16:39

witajcie ten temat jest chyba dla dobrych informatyków
brałam udział w konkursie gofresh ale niestety przegrałam ponieważ ludzie w tydzień nabijali sobie kilka tysięcy głosów oświećcie mnie jak to możliwe

w tym tygodniu jest następna tura i dziewczyna ma już prawie 7000 głosów co minute jakoś je nabija czy jest to możliwe jakoś samemu sobie nabijać te głosy
  • 0

#2 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 10 czerwiec 2009 - 17:44

Wystarczy neostrada, zmienne IP, czyszczenie historii przeglądanych stron i cookies. :)
W ten sposób można oszukać system, który sam wyprodukował urządzenie do jego rozpracowania. :)
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#3 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 11 czerwiec 2009 - 08:12

nawet nie musi to być neo , w firefoxie masz funkcje "nie zapisuj ciasteczek(cookies), zaznaczasz to , wchodzisz na stronkę na którą nabija się te odwiedziny i na wyczucie ciskasz F5 (odswież)
  • 0
Dołączona grafika

#4 zeniTh

zeniTh
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 11 czerwiec 2009 - 09:57

Panowie, ale wspomnijcie na to, że takie konkursy są ubezpieczone przed takimi osobami, więc raczej zwykłe neo i zmienne IP nie wystarczy. Raczej to już jakaś większa kombinacja, chyba, że ten konkurs robili partacze i pozostawili lukę na zmienne IP :)
  • 0

#5 ambrozja

ambrozja
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 11 czerwiec 2009 - 17:35

Dzięki za pomoc i odpowiedzi ale Ale pomóżcie mi jeszcze jak takie ciasteczka wyłączyć bo próbowałam ale niewiem czy dobrze dałam narzędzia _opcje_prywatność i wyłączyłam " akceptuj ciasteczka"

Bo konkretnej instrukcji " nie zapisuj ciasteczek" nie widzę

doradźcie proszę bo chciałam sprawdzić czy to działa :)
  • 0

#6 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 11 czerwiec 2009 - 18:48

dobrze zrobiłeś , spróbuj czy działa :)
  • 0
Dołączona grafika

#7 ambrozja

ambrozja
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 16:54

niestety nie działa :)

ale jakiś sposób musi być bo ta dziewczyna z pierwszego miejsca ma już ponad 10000 tysięcy głosów i to chyba nie chodzi o Neostradę ma jakąś fajną metodę :)

Nie przychodzą wam na myśl inne pomysły ?
  • 0

#8 Dawkopolo

Dawkopolo
  • Użytkownicy
  • 453 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 18:21

dosyć duża łamigłówka ,może warto wypróbować proxy,podczepić się pod jakąs iracką sieć i śmigać
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych