Skocz do zawartości

Zdjęcie

Windows 8 - problem z urachamianiem plików .exe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Palacova

Palacova
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 30 marzec 2013 - 12:28

Witam. Od niedawna posiadam Windows 8 i zaistniał problem z uruchamianiem plików o rozszerzeniu .exe. Przy pobraniu pliku .exe z sieci i próbie uruchomienia go czasem wyskakuje komunikat "czy zgadzasz się aby plik wprowadził zmiany w systemie" (czy coś koło tego) i po wyrażeniu zgody nic się nie dzieje, albo w ogóle nie wyskakuje komunikat ani plik się nie otwiera. Czym to może być powodowane i co mogę w takiej sytuacji zrobić?
  • 0

#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 30 marzec 2013 - 12:51

Czasem, czyli nie na wszystkich ?
Obstawiam problem z kompatybilnością z win8.
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 Palacova

Palacova
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 30 marzec 2013 - 13:29

Na pobranych pięć plików nie otworzył się żaden. Komunikat kontroli konta użytkownika pojawia się przy próbie uruchomienia instalacji OpenOffice lecz po zaakceptowaniu nic się nie dzieje. Przy reszcie w ogóle nie ma reakcji. Myślałam, że może być to problem z jakąś zaporą systemową czy coś bo jak czytałam o tych programach to zasadniczo są kompatybilne z Win 8.
  • 0

#4 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 30 marzec 2013 - 13:33

Zaloguj się jako administrator i wtedy spróbuj je uruchomić.
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 30 marzec 2013 - 16:08

Albo utwórz nowe konto administratora i spróbuj.
  • 0

#6 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 10:14

"Na pobranych pięć plików nie otworzył się żaden" ale z plików OpenOffice?
Pobierz np. Ccleaner (mimo wszystko się przyda, oprócz tego będzie obiektem testowym), czy jakiś odtwarzacz muzyki i też spróbuj odpalić. Jeśli te 5 plików to tylko pliki OO to może faktycznie problem zgodności.
Ewentualnie sprawdź co w trawie piszczy w dzienniku systemowym (start -> uruchom, lub z klawiatury kombinacja: znaczek Windows + r -> wpisz "eventvwr" bez cudzysłowu -> enter -> Dziennik systemu Windows -> Aplikacja [lub] System) :)
  • 0

Dołączona grafika

#7 pixel

pixel
  • Użytkownicy
  • 93 postów

Napisano 06 kwiecień 2013 - 15:15

system domyślnie nie otwiera nowych plików z gniazda pobrań.
W rejestrze (regedit) odnajdź sćieżkę:
(ssl.openfiles.com/FDDsA/Value
i zmień z 0 na 1
  • 0

#8 polak345345

polak345345
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 23:34

miałem dokładnie ten sam problem, odświeżyłem kompa i mi pomogło juz wszystko mi smiga. odświeżanie usuneło mi wszystkie programy jakie ściągnołem z siecci ale zato juz normalnie działa... proponuje zebyś tez to zrobił bo żadne uprawnienia administratora nie pomogą. wchodzisz w zasilanie potem przytrzymujesz shift i klikasz uruchom ponownie później wyskoczy ci panel i tam wciskasz rozwiąż problemy potem odśwież komputer pózniej co tam dalej to zobaczysz
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych