Jump to content

Photo

Blokada czasowa internetu przez operatora

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sergio

sergio
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 29 March 2013 - 22:45

Witam,zgodnie z regulaminem - zakładam osobny temat, żeby nie odświeżać wątku. Żona zrobiła mi psikusa, zadzwoniła do operatora sieci oraz poprosiła go o założenie blokady czasowej na internet (od 1 do 3 rana). Nie nawidzi, kiedy w nocy, po pracy gram online, a ona musi wstawać wcześnie rano. Tak, wiem - to dziecinne, ale dla świętego spokoju obiecałem jej, że nie będę już grał po nocach. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość ominięcia tej blokady, jak to można zrobić ? Czy da się to zrobić z poziomu routera, poprzez stronkę tplinklogin.net lub jakkolwiek inaczej Bardzo prosiłbym o pomoc, tylko w nocy mam chwilę czasu, żeby pograć, tym razem będę to robił tak by żonki nie budzić :) Pozdrawiam serdecznie :)

Model routera - TP LINK - TL-WR841N
  • 0

#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 29 March 2013 - 23:04

Sprawdź w Access Control => Schedule. Jeżeli tam tego nie ma to operator ustawił to "u siebie" (nie ma możliwości samodzielnej zmiany).
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 sergio

sergio
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 30 March 2013 - 15:15

Niestety nic tam nie ma, ale sam zadzwonie do operatora sieci i poproszę go o wyłączenie tej blokady, po czym sam ją ustawię we wspomnianych opcjach. Jeszcze jedno pytanie, jak zrobić, żeby dobrać urządzenia na których ma być internet w czasie "blokady" ? Chodzi mi o to, żeby żona przez przypadek nie zauważyła np. na telefonie, czy tablecie, że można się połączyć z siecią. Byłoby fajnie gdyby też można było ustawić godziny pozwolenia dołączenia do sieci tych urządzeń bądź odwrotnie, pozdrawiam :)

Mam problem, żeby wyłączyć w odpowiednich godzinach tablet. Wiem już gdzie można na bieżąco kontrolować dodatkowe urządzenia korzystające z wifi, ale nie mogę ustawić `stałych zleceń`. Wydaje mi się, że wszystko powinno być ok, ustawiłem host'a, taget'a, profile tych godzin. Następnie wszystko wstawiłem do zakładki `rule` ale kiedy przychodzi odpowiednia godzina, poszczególne urządzenia nadal mają internet..
Jak to zrobić ? :)
  • 0

#4 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 30 March 2013 - 15:23

Przejdź do kontroli rodzicielskiej (Parental Control)
I ustaw poprawną godzinę System Tools => Time Settings.
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users