Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lagowanie grafiki w grze Aion Online

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 zubik

zubik
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 28 marzec 2013 - 00:46

Witam.

Posiadam taki problem z kartą nVidia Geforce 8600m GT 256mb.
Intel Core 2 Duo CPU 2,0 x 2,0GHz
2GB RAMu
160gb dysk
Dodam, że jest to laptop.

Problem polega na tym, że w grze jaką jest Aion Online gra dziala jak marzenie praktycznie na full detalach przez 5minut, nastepnie na 1-2 min zaczyna mi klatkowac jak nie wiem co. Dosłownie jakbym zdjęcia oglądał.. Z 30 fps na których gra mi się wyśmienicie spada do 2 fps. Czy ktoś moze wiedziec co jest tego przyczyną ? Jezeli trzeba podac jakies info lub cos sprawdzic / wkleic to prosze pisac. Z gory dzieki.

Moze zle cos ustawiam w sterownikach nvidii ?
  • 0

#2 Paweł626

Paweł626
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 28 marzec 2013 - 11:07

Przeczyść kompa zaktualizuj sterowniki do karty, i powiedz czy pomogło. :)

A tylko ci się tak dzieje Aion Online, czy w innych też?
  • 0

#3 zubik

zubik
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 29 marzec 2013 - 17:04

Zrobilem to juz wczesniej. Komp czysciutki ( według programów ;D ). Stery sciagnąłem najnowsze jakie znalazłem..
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem w innych grach bo nie mam. Postaram sie ściągnąć i sprawdzić.

Może to jakieś ustawienie w sterach które renderuje sobie na przód... Nie wiem. I wyświetla wszystko git majonez a po chwili nie nadąża i musi renderować na bierząco i jest jak jest ? Nie wiem ale wydaje mi się, że ta grafa powinna ciągnąć Aiona bez większych problemów...

Nic ?
  • 0

#4 jantomx

jantomx

Jar Jar

• Redaktorzy
  • 2069 postów

Napisano 29 marzec 2013 - 23:03

To zrób testy. Programem OCCT obciążysz procesor do 100% i podaj temperatury po 30min. Tak samo zrób z karta graficzną w programie FurMatk i podaj temperatury. Jak się laptop wyłączy podczas testu to najprawdopodobniej z winy temperatur.
  • 0
Zapraszam na bloga - http://jantomx-blog.pl/.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych