Witam!
Około dwóch lat temu złożyłem komputer na zamówienie w komputroniku. Różnił się on mniej wiecej od konfiguracji aktualnej, płytą główną którą była (DFI Lan Pary LT x38-T2R), mówię to, ponieważ po około tygodniu zaczeły dziać się cuda: jak się okazało płyta paliła podzespoły jeden po drugim i "spece" z komputronika nie mogli dość do tego co sie dzieje, przez dwa miesiące latałem wte i z powrotem bo wymieniali karty graficzne etc. Po wymanie płyty głównej i późniejszych modyfikacjach mam aktualnie taką konfigurację:
2x Radeon HD4870 (Powercolor i gigabyte)
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3400 MHz (17 x 200)
MSI 990XA-GD55 (MS-7640)
2x GoodRAM GR1333D364L9/4G9(2x4gb)
ST31000528AS (6VP06B0T
ST3500418AS (5VMAADGC)
Asus Xonar DX Sound Card PCI
Be quiet!Dark Power Pro P7 850W
HL-DT-ST BDDVDRW GGC-H20L ATA Device
PIONEER DVD-RW DVR-215D ATA Device
buda to antec three hundred case
Od już paru miechów mam taki problem, że komputer często nie chce się uruchamiać, t.j uruchamiam go i wszystkie wentylatory chądzą na full i to wsyzstko, ewntualnie komputer uruchamia się włącza się na chwilę,wyłącza, włącza i znów wentylatory na full. Obszedłem to tak, że na krótko (pstryk, pstryk) wyłaczam i włączam bezpiecznik w zasilaczu, gdy wentylatory chodzą na full, wtedy komputer normalnie się uruchamia i raczej nie mam z nim problemów podczas pracy. Ktoś ma pomysł co to i jak to naprawić ?
BTW mam teraz tylko gwarancję na płytę główną, procesor, ramy.

Problemy z uruchamianiem komputera
Rozpoczęty przez BigDaddyD, 17 mar 2013 12:15
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 marzec 2013 - 12:15
Napisano 17 marzec 2013 - 12:45
Albo zasilacz albo płyta główna.
Możesz też zaktualizować BIOS i przywrócić ustawienia domyślne.
Możesz też zaktualizować BIOS i przywrócić ustawienia domyślne.
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.
Napisano 17 marzec 2013 - 15:04
Odłącz wszystkie zbędne podzespoły - dysk twardy, napęd, a także wyjmij jedną kość RAM i spróbuj włączyć komputer - zobacz, czy normalnie wstanie ?
Napisano 18 marzec 2013 - 00:18
Bios jest najnowszy, ustawiania były wielokrotnie resetowane, z wyjęciem baterii włącznie. W poniedziałek postaram sie poodłączać zbędnę podzespoły. Btw dziękuje za odpowiedzi

Napisano 23 marzec 2013 - 14:17
I jak udało się naprawić problem ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych