Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z pendrive

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Milutek

Milutek
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 23:19

Witam wszystkich :)
Mam problem z półrocznym pednrivem Kingston 8GB DataTraveler 100 G2. Postaram się opisać dokładnie w czym rzecz :)
Urządzenie nigdy nie było formatowane, było używane w przeciągu ostatniego tygodnia tylko do "przesyłania" filmów pomiędzy laptopem a telewizorem. Nigdy nie było z nim żadnego problemu. Dzisiaj, kiedy włożyłam pendriva do komputera, musiałam go sformatować. Za pierwszym razem się nie udało, za drugim razem już poszło. Oczywiście utraciłam wszystkie dane, więc chciałam ponownie skopiować dany film. Jak dotychaczas dane przysyłały się w miarę szybko (mam 2.0) to tym razem ukazał mi się horrendalny czas... 7 dni. W każdym razie po chwili nastąpił jakiś błąd. Wyjęłam pamięć z portu usb i włożyłam ją ponownie. Nie wiadomo skąd miałam około 20 folderów i plików o nazwach napisanych "krzaczkami". Tak samo pendrive "nazywał się" niczym jak po chińsku. Plików nie mogłam usunąć, a po przeskanowaniu nie mogłam ich umieścić np. w kwarantannie. Na drugim, starszym komputerze, ten sam problem. Nie dało się sformatować. Spróbowałam jeszcze raz na laptopie i ukazuje mi się znowu to samo (załączam zrzut ekranu).
Na wszelki wypadek przeskanowałam jeszcze film, który chciałam zgrać. Avast niczego nie wykrył.
Mój laptop: Sony VAIO VPCEA1S1E z Windowsem 7
Stary PC z Windowsem XP
Jak mogę naprawić ten problem? I co może być przyczyną? Bardzo proszę o wytłumaczenie żółtodziobowi :)
Pozdrawiam, Milena

Załączone pliki

• 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 23:37

Wykonaj pełne skanowanie pendrive Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.

Później spróbuj użyć USBFix: http://tiny.pl/h2sbs

A na końcu pobierz GParted LiveCD, wypal na płycie jako obraz, uruchom z niej komputer i sformatuj tego pendrive przez ten program.
Tylko patrz uważniej, żebyś nie sformatowała swojego dysku!
  • 0

#3 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 postów

Napisano 13 marzec 2013 - 16:23

wykonaj skanowanie pendrive

pozdro.
Michal Stasiowski
  • 0

#4 Gnacio

Gnacio