Jump to content

Photo

Pomoc z laptopem

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 MicroPhione

MicroPhione
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 11 March 2013 - 22:18

Witam. Mam kilku letniego della intel 500* wczoraj ogladalem sobie na nim filmy z portalu ekino.tv , dzis moja mama wzięła go do pracy ale tam okazało się, że zostaje on w stanie w którym wybiera się tryb(awaryjny, normalny itd)
No i teraz zaczyna się problem. Gdy biorę normalny to nic nie działa. Ładuje się pasek windowsa i spowrotem do wybierania trybów.
Następnie próbowałem z ostatnimi działającymi oprogramowaniami, niestety czekało mnie to samo i w gruncie rzeczy nie wazne co zrobie i tak cofa mnie do tego samego ekranu. Ani blue ded screena ani nic. Macie jakąś porade? Dzień wcześniej laptop normalnie działał.
  • 0

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 posts
  • LokalizacjaWrocław

Posted 11 March 2013 - 22:34

Mama zepsuła to niech teraz naprawia :P a tak na serio, to jeśli masz możliwość to przywróć system do stanu sprzed tych paru dni, a jeśli nie to pewnie trzeba będzie zainstalować na nowo system. Dodatkowo możesz zrobić test dysku twardego i ramu.
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 Komputel_pl

Komputel_pl
  • Użytkownicy
  • 54 posts

Posted 12 March 2013 - 10:51

Racja,możesz spróbowac przywrócić system do określonej daty i wówczas problem zniknie,jednak tylko na chwilę- proponowałbym pomyślec o formacie dysku,to czesta usterka którą eliminuje się właśnie w ten sposób.
  • 0

#4 MicroPhione

MicroPhione
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 13 March 2013 - 13:55

Ale razem z formatem strace wszelkie danie, a w jaki sposb przywrocic tego laptopa do stanu z przed kilku dni? w biosie?
  • 0

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 13 March 2013 - 16:16

Tutaj masz opisane jak przywrócić system: http://windows.micro...asked-questions
  • 0

#6 stasiu_12

stasiu_12
  • Użytkownicy
  • 119 posts

Posted 13 March 2013 - 16:20

wez opcje odzyskiwanie systemu lub zainstaluj nowy przez bios

pozdro.
Michal Stasiowski
  • 0

#7 MicroPhione

MicroPhione
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 13 March 2013 - 17:40

Tutaj masz opisane jak przywrócić system: http://windows.micro...asked-questions

Niestety ta stronka mi nie pomoże z racji tego, że nie mam możliwości zalogowania się chociażby na żadnym stanie. Pasek ładowania windowsa i reset, i tak ciągle
  • 0

#8 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 posts
  • LokalizacjaWrocław

Posted 13 March 2013 - 17:42

Tryb awaryjny też nie działa ? jeśli nie to podłącz dysk do innego kompa, skopiuj dane i sformatuj.
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 13 March 2013 - 18:02

Niestety ta stronka mi nie pomoże z racji tego, że nie mam możliwości zalogowania się chociażby na żadnym stanie. Pasek ładowania windowsa i reset, i tak ciągle

Spróbuj w trybie awaryjnym albo z poziomu płyty jeśli masz, wkładasz płytę, wybierasz języki, klikasz na dole Napraw Komputer i być może wtedy automatycznie się naprawi.
Jeśli nie to trzeba wybrać system, kliknąć dalej i będziesz miał Przywracanie systemu - jakoś tak to było.
  • 0

#10 MicroPhione

MicroPhione
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 14 March 2013 - 19:13

z poziomu w płyty w jakim sensie. Bedzie jakis poradnik . Jesli chodzi o windowsa to posiadam, tryb awaryjny ładuje 2 min po czym się wyłącza i od nowa.. Jedyna mozliwosc to tryb awaryjny z wierszem polecenia?
  • 0

#11 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 14 March 2013 - 19:23

Włóż dysk instalacyjny lub dysk naprawy systemu.

Ponownie uruchom komputer, używając przycisku zasilania komputera.

Jeśli zostanie wyświetlony monit, naciśnij dowolny klawisz, aby uruchomić komputer z dysku instalacyjnego lub dysku naprawy systemu.

Jeśli komputer nie jest skonfigurowany do uruchamiania z dysku CD lub DVD, zapoznaj się z informacjami dostarczonymi razem z komputerem. Być może będzie konieczna zmiana ustawień systemu BIOS komputera. Aby uzyskać informacje o tym, które ustawienia należy zmienić, skorzystaj z witryny sieci Web producenta komputera. Aby uzyskać więcej informacji o systemie BIOS, zobacz temat System BIOS: często zadawane pytania.

Wybierz ustawienia języka, a następnie kliknij przycisk Dalej.

Kliknij pozycję Napraw komputer.

Ten krok ma zastosowanie tylko w przypadku używania dysku instalacyjnego systemu Windows.

Wybierz opcję odzyskiwania, a następnie kliknij przycisk Dalej.

• 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 14 March 2013 - 21:45

Lub z poziomu wiersza polecenia wpisać: rstrui.exe > ENTER
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users