Witam,
Ostatnio chciałem wyłączyć przeglądrkę internetową. Po naciśnięciu "X" w jej prawym górnym rogu, komputer się zawiesił. Po chwili się resnął, i na ekranie ukazał mi się napis że komputer nie może znaleźć systemu operacyjnego. Czy wiecie może co było przyczyną restartu kompa? I jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam.
Restart kompa
Rozpoczęty przez Ortsc, 02 cze 2009 12:53
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 czerwiec 2009 - 12:53
Napisano 02 czerwiec 2009 - 13:11
Oczywiście pomożemy Ci tylko napisz pełną konfigurację sprzętową oraz jaki dokładnie pokazał się komunikat
Najprostsze rozwiązanie jeżeli nie potrzebujesz odzyskać danych itp:
1. Ustawiasz w BIOSie, aby komputer ruszał z płyty CD...
2. Przy starcie kompa, wkladasz CD Windowsa XP, a komputer z niego startuje..
3. Instalujesz system.
Najprostsze rozwiązanie jeżeli nie potrzebujesz odzyskać danych itp:
1. Ustawiasz w BIOSie, aby komputer ruszał z płyty CD...
2. Przy starcie kompa, wkladasz CD Windowsa XP, a komputer z niego startuje..
3. Instalujesz system.
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!
Napisano 02 czerwiec 2009 - 13:34
Na temat kompa znalazłem narazie tylko to:
AMD Sempron 2800+
2,00 GHz
512 MB RAM
System:
Microsoft Windows XP
Professional
Wersja 2002
Karta graficzna radeon 9250.
A wyświetla mi się taki oto napis: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
O ile to możliwe to chciałbym odzyskać swoje dane
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-06-06, 20:49 ]
Witam,
Dzisiaj próbując zainstalować windowsa XP, wyświetlił mi się kolejny komunikat z następnym problemem: "Instalator nie znalazł żadnych stacji dysków twardych zainstalowanych w tym komputerze.
Sprawdź,czy wszystkie stacje dysków twardych są zasilane i właściwie podłączone do komputera,a także czy konfiguracja urządzeń związanych z dyskami jest poprawna."
AMD Sempron 2800+
2,00 GHz
512 MB RAM
System:
Microsoft Windows XP
Professional
Wersja 2002
Karta graficzna radeon 9250.
A wyświetla mi się taki oto napis: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
O ile to możliwe to chciałbym odzyskać swoje dane
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-06-06, 20:49 ]
Witam,
Dzisiaj próbując zainstalować windowsa XP, wyświetlił mi się kolejny komunikat z następnym problemem: "Instalator nie znalazł żadnych stacji dysków twardych zainstalowanych w tym komputerze.
Sprawdź,czy wszystkie stacje dysków twardych są zasilane i właściwie podłączone do komputera,a także czy konfiguracja urządzeń związanych z dyskami jest poprawna."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych