Witam, otóż od około pół roku jestem niekoniecznie szczęśliwym posiadaczem lapka ASUS K53TA, który jest napędzany przez procka Amd a4-3300m. Używam programu speedfan, który wskazuje temperaturę 52 stopnie w spoczynku. Coś jest nie tak z tym programem czy po prostu procek wariuje?

Temperatura procesora
Started by Khazarian, 06 Mar 2013 19:25
2 replies to this topic
Posted 06 March 2013 - 19:25
Posted 06 March 2013 - 22:59
Użyj programu HWMonitor i pokaż screena z temperaturami po około 30min.
Najlepiej kup sprężone powietrze i przeczyść laptopa. Do tego powyłączaj niepotrzebne procesy i programy z autostartu.
Do autostartu możesz pobrać program CCleaner > Narzędzia > Autostart
Najlepiej kup sprężone powietrze i przeczyść laptopa. Do tego powyłączaj niepotrzebne procesy i programy z autostartu.
Do autostartu możesz pobrać program CCleaner > Narzędzia > Autostart
Posted 16 March 2013 - 21:01
Ten wyżej dobrze gada ja też miałem bardzo wysoką temperature procka (70*C),wystarczy że przedmuchasz laptopa przez otwór wentylacyjny sprężonym powietrzem z puszki lub ze sprężarki jeżeli oczywiśćie masz.Sprężone powietrze w puszce dostaniesz w każdym sklepie informatycznym lub np. w Media Markt. Jak chcesz bardzo dobrze przeczyścić laptopa to zdejmi dolną pokrywe laptopa odkręć wentylator i dokładnie go przeczyść trzymając za niego żeby sie po prostu nie krecił bo możesz go wtedy spalić
.Przedmuchaj również okolice wentylatora i radiatora.Po przeczyszczeniu temperatura powinna się obniżyć.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users