Witam forumowiczów!!!
Mam problem. Nie za bardzo się na tym znam. Padł mi laptop i dałem go na diagnostyke. Okazało sie ze cała płyta główna jest do niczego, a ze wszystko jest zintegrowane na niej nie opłaca sie naprawiac. Laptop ma prawie 5 lat więc nie bardzo jest sens pakowac w niego kase a i kupiona na allegro uzywana płyta moze byc niewypalem.
Prosze podpowiedziec czy w ten model mozna włozyc nowsze podzespoly, tak zeby przy okazji odmlodzic laptopa?
Czy tak sie da i sie oplaca?
Dane:
Model SATELLITE A 210-1AP
No:PSAELE-03R008CZ
Dzieki
Toshiba satellite
Rozpoczęty przez legion-am, 05 mar 2013 20:03
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 marzec 2013 - 20:03
Napisano 05 marzec 2013 - 22:26
Zależy co padło. Napisałeś że cała płyta jest do niczego. Więc wszystko na niej jest do niczego? Ostatnio miałem taki przypadek że padła grafika na płycie (nie było to pierwszy raz). Doradziłem, żeby dali do naprawy i wlutowali inna kartę graficzną do tej płyty i śmiga
Więc musisz napisać czy wszystko nie działa. Chociaż z drugiej strony trochę słaby sprzęt...
Więc musisz napisać czy wszystko nie działa. Chociaż z drugiej strony trochę słaby sprzęt...
Napisano 06 marzec 2013 - 22:01
Kolega trafił w 10 - padla karta grafiki. Nikt nie chce podjac sie wlutowania nowej bo to podobno skomplikowane i nie oplacalne. Pytalem w kilku punktach. Poza tym nikt nie daje gwarancji jak dlugo to bedzie dzialac, bo ta czesc lubi sie psuc. Kupno calej uzywanej plyty glownej jest ryzykowne, bo mozna kupic zlom...
Mam problem bo potrzebuje pewnego kompa na min 6 miesiecy, bo w tym czasie bede zupelnie poza zasiegiem cywilizacji...
Mam problem bo potrzebuje pewnego kompa na min 6 miesiecy, bo w tym czasie bede zupelnie poza zasiegiem cywilizacji...
Napisano 12 marzec 2013 - 11:24
Moim daniem nie ma za bardzo sensu kupowac nowych podzespołów do starej konfiguracji laptopa,jeżeli już to o wiele lepiej byłobuy zainwestować w nowego,na gwarancji. To moje zdanie w tej kwestii,ale to oczywiście wiąże się ściśle z funduszami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych