Witam, posiadam stronę prowadzoną na joomli, jednak nie wiem dlaczego ale nie mam możliwości konfiguracji z menu ---> witryna ---> konfiguracja (tej opcji w ogóle nie ma) a także nie mam możliwości dodawania lub zmieniania szablonów stron. Podejrzewam, że ten co robił tą stronę zablokował te możliwości, moje pytanie, jak i gdzie można te opcję odblokować? Mam rangę administratora.
Z góry wielkie dzięki.
Joomla - brak możliwości konfiguracji.
Started by przemek1259, 02 Mar 2013 15:53
4 replies to this topic
Posted 02 March 2013 - 15:53
Posted 02 March 2013 - 18:59
Dodaj prawo do zapisu dla pliku konfiguracyjnego configuration.php .Może to pomoże. Potem znowu je zabierz. Prawo do zapisu potem trzeba znowu wyłączyć.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Posted 02 March 2013 - 22:34
Dodaj prawo do zapisu dla pliku konfiguracyjnego configuration.php .Może to pomoże. Potem znowu je zabierz. Prawo do zapisu potem trzeba znowu wyłączyć.
Jak to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.
Posted 03 March 2013 - 15:48
Nie cytujemy poprzednika!
Musisz zalogować się przez FTP (najlepiej programem FileZilla lub przez control panel hostingu), następnie dla pliku configuration.php (katalog główny Joomla!, zazwyczaj bezpośrednio w public_html) nadać prawa (najlepiej) 755, potem przywrócić poprzednie.
Co do problemu zmiany szablonów stron to już zalatuje coś problemem z komunikacją z bazą danych.
Najlepiej byłoby zrobić upgrade Joomli do najnowszej.
Musisz zalogować się przez FTP (najlepiej programem FileZilla lub przez control panel hostingu), następnie dla pliku configuration.php (katalog główny Joomla!, zazwyczaj bezpośrednio w public_html) nadać prawa (najlepiej) 755, potem przywrócić poprzednie.
Co do problemu zmiany szablonów stron to już zalatuje coś problemem z komunikacją z bazą danych.
Najlepiej byłoby zrobić upgrade Joomli do najnowszej.
Posted 06 March 2013 - 17:39
tak myślałem o tym upgrade. A jak to zrobić? Bo spod joomli się nie da...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users