zepsuty monitor/matryca/karta graficzna
Posted 28 February 2013 - 00:35
Posted 28 February 2013 - 11:16
Najpierw można byłoby docisnąć tą taśmę, a jak nie zadziała to ją wymienić.
Posted 28 February 2013 - 15:32
Posted 28 February 2013 - 21:27
Podłączyłam komputer pod inny monitor i wszystko widać dobrze. Matryca jest nowa, wymieniana pół roku temu, więc tez nie powinno być z nia problemów, chociaż to nigdy nic nie wiadomo . Przez te pół roku działała bez zarzutówJa raz miałem podobny problem i obstawiałem taśme lub matryce. A okazała się jednak karta graficzna. Więc jak masz okazje to podłącz laptopa pod monitor, telewizor lub cokolwiek innego zeby wykluczyć karte graficzną. Chociaż objawy wyglądają na taśme lub matryce.
Posted 28 February 2013 - 21:31
Tak, to jest laptop. A możesz powiedzieć jak powinnam ją docisnąć ? Nie wiem czy fatygować się do serwisu, czy mogę to zrobić sama w domu . I ile może kosztować wymiana takiej taśmy ?Jest to laptop? Matryca albo taśma łącząca płytę główną z matrycą.
Najpierw można byłoby docisnąć tą taśmę, a jak nie zadziała to ją wymienić.
Posted 28 February 2013 - 21:43
Musisz dostać się do matrycy i płyty głównej. Koszt samej wymiany nie powinien być duży, może do 100zł - nie jetem pewny.
Posted 01 March 2013 - 15:26
No to karta graficzna powinna być sprawna. Wina matrycy albo taśmy.Podłączyłam komputer pod inny monitor i wszystko widać dobrze. Matryca jest nowa, wymieniana pół roku temu, więc tez nie powinno być z nia problemów, chociaż to nigdy nic nie wiadomo . Przez te pół roku działała bez zarzutów
Tak jak kolega już napisał lepiej do serwisu...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users