Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy napewno dobrze zrobiłem??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 wlodar_wild

wlodar_wild
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 30 maj 2009 - 10:36

Witam.

Mam mały problem bo zamówiłem sobie cześci niezbyt nowe ale w miare mi wystarczające:

Płyta główna - Gigabyte GA-MA770-UD3
Procesor - AMD Athlon 64 x2 5200+
RAM - Kingston 4GB DDR2-800 Dual Chanel Kit CL5
Karta graficzna - Gainward 9800GT 512MB 256bit PCI-E DDR3
Dysk - Samsung 320GB 16MB HD322HJ sATA-2

i mam mały problem bo zamówilem sobie do tego zasilacz - OCZ 500W StealthXStream SLI 120mm OCZ500SXS

moje pytanie jest takie - czy na pewno ten zasilacz wystarczy?? i czy jesli wymienie w przyszlosci procesor na mocniejszy i dorzuce drugi dysk to bedzie starczac czy juz bede musial myslec o wymianie zasilacza??

Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi. I nie szczedzic sobie krytyki w wypowiedziach. ;)
  • 0

#2 damianpietrzak1

damianpietrzak1
  • Użytkownicy
  • 38 postów

Napisano 30 maj 2009 - 12:28

Słaba karta graficzna do takiego procesora i RAMu
Powinna mieć conajmniej 1GB
Zasilacz też powyżej 600 w by sie przydał ;)
  • 0
damianpietrzak1

#3 Metatron

Metatron
  • Użytkownicy
  • 84 postów

Napisano 30 maj 2009 - 16:41

Jeżeli nie zamierzasz crossfire czyli wymianę jeszcze na radeona albo sli czyli dołożenie drugiego produktu zielonych to jak na razie wystarczy. W tym configu to imo najprędzej proca i płytę bym zmienił. A reszta na jakiś czas powinna Ci wystarczyć.
  • 0

#4 wlodar_wild

wlodar_wild
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 30 maj 2009 - 18:45

Słaba karta graficzna do takiego procesora i RAMu
Powinna mieć conajmniej 1GB
Zasilacz też powyżej 600 w by sie przydał

Słaba bo ma tylko 512MB pamieci czy ogolnie ze ta karta jest slaba?? A ten 500W nie uciagnie tego?? czy mowisz ze przydaloby sie na przyszlosc??

Jeżeli nie zamierzasz crossfire czyli wymianę jeszcze na radeona albo sli czyli dołożenie drugiego produktu zielonych to jak na razie wystarczy. W tym configu to imo najprędzej proca i płytę bym zmienił. A reszta na jakiś czas powinna Ci wystarczyć.

nie zamierzam crossfire ani SLI bo ta plyta nie posiada dwoch wejsc na PCI-E. Czemu bys proca zmienil i plyte??
  • 0

#5 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 30 maj 2009 - 23:37

Zobaczysz, że spokojnie wystarczy, również po wymianie i dołożeniu dysku nie powinno być problemów. Śpij spokojnie ;)
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#6 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 31 maj 2009 - 08:17

Teraz starczy, zależy kiedy planujesz wymianę procesora i dorzucenie dysku. Każdy zasilacz ma swoją żywotność. Jeżeli będziesz chciał modernizować komputer za pół roku to zasilacza Ci starczy, a jeżeli będziesz chciał modernizować go za jakieś 2,5 roku to ten zasilacz już będzie na pewno zużyty i będzie trzeba go wymienić ;)
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#7 wlodar_wild

wlodar_wild
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 03 czerwiec 2009 - 19:20

witam ponownie... otoz mam maly problem... wczoraj mi przyszly wszystkie czesci. zmontowalem to do kupy. 2x posprawdzalem czy wszystko jest OK. zainstalowalem windowsa i wszystko gra gdyby nie jeden maly problem ;/ podczas grania wylacza sie monitor, slychac takie gluche "pik" z kompa i wiatrak grafy pracuje na 100%. raz tez mi sie tak zdarzylo jak buszowalem na necie. ;/ probowalem juz wszystkiego i nic.. juz mi nerwy wysiadaja. moze ktos pomoc?? moze ktos mial podobne problemy??
temperatury sa takie jak powinny byc. Proc w stresie na razie osiagnal najwiecej 42*, mainboard tak samo, grafa dochodzi do 60*
  • 0

#8 Zetron

Zetron
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 05 czerwiec 2009 - 13:56

Zobacz w instrukcji od płyty głównej co oznacza ten pisk.
  • 0

#9 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 05 czerwiec 2009 - 14:00

Twoja grafika jest za bardzo obciążona. Spotkałem się z taki przypadkiem kiedyś. Napisz jaka to gra sprawdzimy wymagania. To na pewno jest wina temperatury sprawdź ją programem speed fan
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#10 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 05 czerwiec 2009 - 14:39

A podłączyłeś zasilanie do karty graficznej?
  • 0

#11 wlodar_wild

wlodar_wild
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 05 czerwiec 2009 - 17:12

Zobacz w instrukcji od płyty głównej co oznacza ten pisk.

To raczej nie bedzie od plyty glownej. Ale sprawdze...

Twoja grafika jest za bardzo obciążona. Spotkałem się z taki przypadkiem kiedyś. Napisz jaka to gra sprawdzimy wymagania.

Przy Most Wanted i pozniej Undercover.

To na pewno jest wina temperatury sprawdź ją programem speed fan

max byla 60* W instrukcji pisze zeby nie przekraczac 105*

A podłączyłeś zasilanie do karty graficznej?

no jasne ze tak... az taki ciemny nie jestem :|
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych